Texte și Protexte

Între lumină și întuneric

Mult prea multă gălăgie, lumină și întuneric. Am plecat. Am fugit pur şi simplu de mine. Îmi era teamă, îmi era mai mult ca ieri și mai puţin ca azi.

Prea multă lumină, prea multe voci ce-mi strigau doar răutăţi. Îmi zdrobeam sufletul de inimi reci cu fiecare zi pierdută, iar clipele de  linişte erau mai zgomotoase decat cele în care porneam radioul la maxim şi îmi manifestam durerea printr-un urlet prelung, dar STOP !

Ce seară mirifică ! Îmi era tare dor de Bucureşti… Nimic din aceste locuri nu s-a schimbat, decât eu sunt o altă persoană sau aş putea spune că nu m-a cunoscut niciodată cu adevărat. Atunci cu mult drag aş spune, mă bucur să te cunosc Bucureşti.

walkwithad.com

Toate cartierele sunt pline de  viaţă şi parcă fiecare îşi cântă fericirea prin partitura unui scârţâit de leagăn, bătutul unui covor în spatele blocului, conversaţia aprinsă de la etajul doi al blocului A1.

Mi-a lipsit atât de mult plimbarea cu barca din parcul Cişmigiu. Acele dimineţi în care acum aş fi vrut să mă trezesc să-mi savurez cafeaua şi să privesc cum iubitul meu doarme, atât de simplu. Ah, să-mi petrec o zi întreagă prin Centrul Vechi şi să uit de griji, să savurez clipa ca pe un ultim dar. Acum aş face asta şi nu aş vrea să mai regret nimic. Aş fi în stare să plâng, să ţip, să alerg, să fac orice în numele fericirii şi vieţii.

parcul-cismigiu-2

Acest felinar mă ascultă… Nu-şi stinge văpaia până nu-mi spun oful şi mă tot ascultă, cum nu a făcut-o nimeni niciodată. Îi pot spune orice secret al meu şi nimeni vreodată nu va auzi de el. Petrecem ore întregi prin Centrul Vechi şi mai discutăm ultimele bârfe.

travelbadgers.com

travelbadgers.com

Cu mult timp în urmă, cineva m-ar fi oprit să urc pe un bloc, dar din păcate acum nu e nimeni să mă oprească, însă din fericire gândurile sunt altele.

Vreau doar să admir, să admir un neant de lumini şi să încep să spun că la lumina etajului cinci al blocului de pe strada urmatoare se află jumătatea mea sau poate ultima lumină ce o văd în fondul negru al nopţii e cea de la bucătăria unui băiat minunat ce îşi serveşte cina singur, momentan.

Nu voiam să-mi reamintesc, nu mai voiam să retrăiesc acele amintiri nici-o clipă. Au fost cele care mi-au distrus cea mai mare parte din viaţă, dar doar atunci când eşti împăcat cu trecutul tău poţi merge mai departe.

Aşa că am preferat să mă plimb într-o zi pe la periferiile cartierelor, acolo pe unde îmi făceam şi eu veacul acum mult timp. Odată ce intri în acea lume, totul se schimbă, inclusiv tu. Mi-am pierdut ani din viaţa mea trăind atât de murdar și sumbru. Viaţa mea se scurgea într-un mod alert, iar viciul nu-mi era altceva decât propriul coşciug.

www.dn.se

www.dn.se

Ai putea să juri că acolo afară sunt două lumi, iar Raiul şi Iadul pot fi întâlnite pe pământ la o distanţă de două intersecţii. Oricât de mult ai incerca să fugi eşti legat cu propria minte de un stâlp, iar dacă ai fi scăpat, cineva sau ceva ar fi avut grijă să te împiedice.

Ţi-ai transformat trupul în tuci, iar sufletul şi inima ți le-ai pierdut printre vicii. Ai devenit doar un robot, iar omul a fost dat la schimb diavolului pe un praf de stele verzi, cu ce scop? Doar pentru o clipă de un aşa zis bine?

Dar aş prefera doar să nu-mi mai amintesc nimic. Sunt în stare să o iau de la capăt din nou şi din nou. De când am reuşit să plec din acea lume, am tot fugit, am fugit atât de tare fără să mai privesc înapoi, iar acum nu mai ştiu unde sunt.

Sunt pregătită să lupt pentru tot ceea ce înseamnă viaţă, îmi doresc să gust din fiecare aromă a vieţii şi după să o împart cu lumea întreagă. Vreau să le pot arăta şi celor care încă se luptă să scape de iad că viaţa este atât de frumoasă și atât de scurtă, încât le ofer un sfat pe această cale şi celor care urăsc: să se oprească din a mai urâ pe cineva pentru că viaţa se poate opri la un moment dat și e prea puțin timp să iubim pe cât ne-am dori, dar STOP!

balloons_own

Spun din nou drag Bucureşti că mă bucur să te întâlnesc din nou şi sunt nerăbdătoare să-ţi cutreier fiecare colţisor în căutarea anilor pe care i-am pierdut. Deschide-ţi poarta şi lasă-mă să păşesc în Rai !

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top