Cultural

#confuz, de Alex Andronic

”Oamenii nu te pot răni cu ceea ce ești”, asta-i morala cu care Alex Andronic a început frumoasa poveste #confuz.

”Știți melodiile alea pe care le auzi o singură dată și te trezești fredonându-le o oră mai târziu? E semn că au intrat în tine. Cam așa e și cu cartea asta. Nu e Beethoven. E un cântec care pare născut la o chitară, pe plajă, lângă un foc de tabără, sub luna plină. Îl asculți zâmbind și îți dă o stare de plin. Îți rămâne pe piele ca niște fire de nisip. Gândul nu îți fuge în altă parte. Ești acolo, asculți și admiri sinceritatea omului care improvizează la chitară fără să încerce să îți demonstreze nimic. Cântă liber despre ceva-ul lui, timpul trece pe nesimțite, sădind în tine o senzație de bine. Să mai cânți, Alex! Să mai cânți!” (Natalie Ester)

#confuz e povestea de viață a omului trecut prin multe suișuri și coborâșuri care a reușit să se redescopere pe sine. Punându-și multe întrebări, ascultând părerile celor din jur, făcând multe sacrificii. O carte plină de emoții, de entuziasm, de viață, care, te umple de gânduri și te face să râzi isteric la lucruri la care nu te-ai fi gândit nici măcar că ai să zâmbești vreodată. Un cântec, care te face să fii din ce în ce mai #confuz.

Așa cum a spus și Lorena Lupu în deschiderea cărții, ”Ceva e fraged în Danemarca…”, și s-a dovedit că a fost!

”Iubirea nu-și are niciodată sfârșitul înainte să înceapă. Un drum la morgă îți poate scoate în cale viață. Viață căreia îi datorezi fericire. Pentru că, vezi tu, noi… oamenii suntem mereu datori. Cu iubire, toleranță și acceptare.” 

Vedeți voi, Alex nu doar te face să simți cât de greu e să-ți dai seama că faci parte din comunitatea LGBT, ci te face să simți că multe aparențe înșală. Iar adevărata iubire, indiferent către cine e îndreptată, mai devreme sau mai târziu îți va ieși în cale, și te va lovi atât de tare încât vei ști că este pe bune.

 „Oamenii nu te pot răni cu ceea ce ești. În niciun caz cu ceea ce nu ești. Să arunci în mine cu mine nu are niciun efect. Poate doar o să mă iubesc mai mult.”

Cartea asta este într-adevăr #confuză, dar nu după ce o citești, ci înainte. Înainte să o achiziționez, mărturisesc, că eram tare #confuză, nu știam ce aveam să descopăr în acele rânduri de cerneală.

La sfârșitul cărții mi-am dat seama că am râs isteric, m-am smiorcăit, că am rămas fără cuvinte și mai ales că am așteptat cu nerăbdare să aflu ce fac David și Paul mai departe, și toate astea, fără ca măcar să respir. O carte palpitantă, o poveste de viață, rânduri scrise cu sufletul.

Țin să-i mulțumesc, atât autorului Alex Andronic, cât și editurii HERG BENET, pentru că împreună, ne ajută să nu mai fim #confuzi.

Și chiar așa Alex, să ne mai cânți, cum știi tu, cum vrei tu și cum îți place ție. Doar să ne (în)cânți!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top