Life & Style

Aceasta este cea mai leneșă țară din lume conform universității Standford

În urma unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Stanford, s-a constatat că Hong Kong este ”cel mai activ” oraș de pe pământ, conform Independent. Dar care este cel mai leneș?

Într-o lucrare publicată în revista Nature, cercetătorii au măsurat pașii pe care îi fac oamenii, la nivel mondial, observând care este cel mai activ, dar și cel mai leneș stat din lume.

Aceștia s-au folosit de 68 de milioane de zile transformate în minute pentru a măsura pașii pe care îi fac oamenii în fiecare zi.

Așadar, cele mai active persoane sunt locuitorii orașului Hong Kong, care merg circa 7.000 de pași într-o zi.

Pe de altă parte, cei mai leneși sunt locuitorii Indoneziei, care fac aproximativ 3.500 de pași pe zi.

Datele au fost preluate de la peste 700.000 de utilizatori care utilizează aplicația de monotorizare a activității Argus.

Scott Delp, profesor de bioinginerie implicat în cercetare, a declarat pentru BBC:

”Studiul este de 1.000 de ori mai mare decât orice studiu anterior privind mişcarea umană. Au fost realizate studii minunate cu privire la sănătatea oamenilor, dar noul nostru studiu oferă date din mai multe ţări, pe mai multe subiecte şi urmăreşte continuu activitatea oamenilor.” a spus acesta, citat de Mediafax.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top