Social

Peste 900.000 de români suferă de depresie

Un studiu al unei clinici private, citat de Mediafax, arată că 900.000 de oameni din României sunt diagnosticați, anual, cu depresie. La nivel mondial, sunt înregistrate 300 de milioane de cazuri. Depresia este întâlnită la unu din patru pacienți bolnavi de cancer. Organizația Mondială a Sănătății( OMS) anunță că peste 300 de milioane de oameni din lume sunt diagnosticați cu depresie, reprezentând 4,4% din populația globului. 

“Depresia este o tulburare comună în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, fiind de 2 – 3 ori mai frecventă decât la populaţia generală. Conform statisticilor, cel puţin un pacient din patru este atins de această afecţiune în timpul tratamentului pentru cancer”, se arată într-un comunicat de presă al clinicii care a realizat studiul.

Depresia poate apărea din mai multe cauze și este generată de factori ce țin de problema oncologică pe care pacientul o are. Pentru a putea depăși problemele legate de depresie, medicii îi sfătuiesc pe pacienți să consulte specialiști.

“Vrem să reamintim pacienţilor care luptă cu această boală că nu sunt singuri şi că această provocare poate fi una temporară, dacă apelează din timp la suport psihologic. În cadrul centrelor Amethyst din Bucureşti şi Cluj, 95% dintre pacienţi aleg să acceseze terapiile psihologice de suport individual şi de grup, iar acestea sunt resimţite că fiind eficiente într-o proporţie covârşitoare de către pacienţi şi familiile acestora. Pacientele reuşesc să verbalizeze mai deschis şi nuanţat trăirile, în timp ce pacienţii bărbaţi sunt mai reţinuţi în a-şi descrie emoţiile, sentimentele şi traumele”, a declarat Adina Moraru, psiholog clinician-psihoterapeut.

Sursa photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top