Externe

Trei români printre victimele avalanșei din Italia

Trei români, un adult şi doi copii, se aflau în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“În urma avalanşei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetăţeni români (un adult şi doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii”, a comunicat MAE, potrivit Mediafax.

Antonio Crocetta, unul dintre salvatorii care participă la acțiunile de căutare și salvare, a declarat că ,,sunt mai multe persoane decedate”.

Avalanşa din Farindola s-a produs din cauza cutremurelor  de miercuri care  au avut loc și în timpul nopţii. Aproximativ 80 de replici s-au produs în regiune, în cursul nopţii de miercuri spre joi.

“Aproximativ 30 de persoane sunt date dispărute, turişti şi angajaţi ai Hotelului Rigopiano din Farindola”, a declarat Fabrizio Curcio, şeful departamentului de protecţie civilă din Italia, relatează Reuters, citat de Mediafax. “Clădirea a fost lovită direct de avalanşă, fiind împinsă zece metri”, a completat oficialul, potrivit The Local.

Operațiunile de salvare au fost îngreunate din cauza zăpezii, echipele de intervenție fiind nevoite să folosească schiuri pentru a putea ajunge la hotel, în timp ce ambulanțele au fost blocate la aproximativ nouă kilometri de locul incidentului.

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puţin 20 de turişti şi şapte angajaţi, informează site-ul The Local, citat de Mediafax.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top