Externe

Donald Trump a devenit cel de-al 45 lea președinte

Donald Tramp a devenit cel de-al 45 lea președinte al Statelor Unite Ale Americii, după depunerea jurământului în cadrul ceremoniei de instalare a președintelui și vicepreședintelui Statelor Unite. Acesta a ținut și primul discurs în calitate de șef al statului.

“Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări. De acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi. Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc.  Nu este vorba de un transfer al puterii de la un partid la altul. Acum, se transferă puterea înapoi poporului, pentru reunificarea ţării. Aceasta este ziua cetăţenilor. Este sărbătoarea cetăţenilor. Statele Unite ale Americii sunt ţara voastră. Vom urma două reguli stricte: cumpăraţi produse americane şi angajaţi americani. Trebuie să gândim la nivel mare şi să visăm la un nivel şi mai mare. Vom opri carnagiul infracţiunilor şi vom pune America pe primul loc”, a spus Donald Tramp, citat de Mediafax.

Înainte de ceremonia de predare a puterii, Barack Obama a părăsit  Biroul Oval de la Casa Albă pentru ultima dată.

obama

“A fost onoarea vieții mele să fiu în slujba voastră. Ați făcut din mine un lider și un om mai bun”, a transmis pentru ultima dată pe contul oficial @POTUS cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite, citat de Agerpress. “Nu mă voi opri. Voi rămâne alături de voi ca cetățean, încurajat de vocile adevărului, dreptății, umorului și dragostei”, a dat asigurări Obama.

Autor: Ramona Banu

Foto 1

Foto 2

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top