Diverse

Traian Băsescu este acuzat de retrocedarea ilegală a unui teren

Traian Băsescu este acuzat că, în timpul mandatului de primar general al Capitalei, ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri patrati din sectorul 1. Conform știrilor Pro TV, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România l-a denunţat pe fostul preşedinte al ţării şi susţine că Traian Băsescu ar fi produs un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Mai precis, se pare că în 2003, Traian Băsescu ar fi emis, în mod ilegal, decizii de retrocedare a unui teren situat în Bulevardul Tipografiei către moştenitorii fostei Moşii Băneasa Dămăroaia. Propietatea a fost vândută apoi de mai multe ori, iar în prezent este în posesia lui Dumitru Puzdrea, fost deputat democrat liberal. Pe acest teren s-a ridicat cu ani în urmă complexul comercial Flora, proprietate a politicianului Puzdrea. Partenerul de afaceri al acestuia, Cătălin Năstase, a reclamat în 2007 nereguli privind această retrocedare.

“Traian Băsescu, punând mai presus de orice interesul său personal, uitând de interesul cetățenilor, restituie aceste terenuri fără a verifica situația lor juridică.”  a spus Cătălin Năstase în plângere, conform PROTV.

Pentru deschiderea anchetei privind acest caz procurorii au nevoie de confirmarea Tribunalului București. Aceștia nu au mai putut clasa ancheta pentru prescrierea faptelor, pentru că termenul legal a fost întrerupt de cele două mandate de preşedinte al României.

Sursă foto: 

 

 

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top