Locuri

Top 10 orașe de vizitat în 2016

Sunteți în căutarea vacanței perfecte? Topul realizat de Lonely Planet “Best in travel – 10 orașe de vizitat” în 2016 vă poate ajuta să găsiți o destinație exotică sau inedită pentru o călătorie perfectă si este recomandat de ComunicarePR.roblog de relatii publice, impreuna cu publicatia Hyperflash.ro!

10. Roma, Italia

orașe de vizitat

Roma pare că nu se va demoda niciodată. Printre atracțiile turistice de neratat se numără Colosseumul,  Columna lui Traian și statul Vatican.

9. Nashville, S.U.A.

orașe de vizitat

Cunoscut și ca “Orașul Muzicii”, Nashville este capitala statului Tenessee. Fanii muzicii country care ajung aici se pot bucura și de multe grădini, muzee și de festivalurile anuale foarte numeroase precum: Festivalul de Film, Săptămâna Modei, Maratonul Rock’n’Roll, Oktoberfest, Parada de Ziua Veteranilor și multe alte evenimente.

8. Manchester, Anglia

orașe de vizitat

Atracția cu cu numărul 8 în topul orașelor de vizitat este gazda Festivalului Internațional de la Manchester. Orașul este cunoscut pentru cultura sa, pentru miracolele arhitecturale și bineînțeles pentru cluburi sportive.

7. Fremantle, Australia

orașe de vizitat

Orașul port din vestul Australiei atrage anual tinerii cu spirit liber. Principalele atracții sunt localurile de hipsteri, concertele live, boutique-urile și berăriile. Un loc perfect pentru a te deconecta de orașele agitate și aglomerate.

6. Mumbai, India

orașe de vizitat

Fascinant prin contraste, orașul puternic populat situat pe coasta de vest a Indiei, se reinventează continuu. Curioșii se pot bucura de o călătorie cu barca până pe Insula Elefanților aflată în apropiere. În peșterile ei se găsesc temple antice dedicate zeului Shiva. De asemenea, este faimos pentru industria filmelor Bollywood.

5. Rotterdam, Olanda

orașe de vizitat

Numit unul dintre cele mai vesele orașe din Europa, Rotterdam este un oraș port situat în Provincia de Sud a Olandei. Își bucură turiștii cu clădiri cu arhitectură futuristă, cu inițiative inedite precum surfing pe canalele din oraș și artă la tot pasul. Nici la capitolul viață de noapte nu este mai prejos, având o varietate de localuri și băuturi care merită încercate.

4. George Town, Malaezia

orașe de vizitat

Colorata capitală a Insulelor Penang este cunoscută pentru multiculturalism. Puteți face turul întregii lumi într-un singur oraș deoarece aici se găsesc clădiri coloniale britanice, alături de magazine chinezești și moschei. Orașul are un centru vechi plin de cultură, iar în rest este bine modernizat, putând vizita mall-uri și admira zgârie-nori. Pentru a vă face o imagine de ansamblu perfectă puteți face o plimbare cu trenul funicular.

3. Dublin, Irlanda

orașe de vizitat

Capitala Republicii Irlandeze este situată pe coasta de est a țării. Se mândrește cu construcții medievale datând încă din secolul 13, Castelul din Dublin și Catedrala Sf. Patrick fondată în 1191. Orașul este, de asemenea, gazda Institutului de film irlandez.

2. Quito, Ecuador

orașe de vizitat

Capitala Ecuadorului este situată la o altitudine de 2850m și este construită pe fundația unui oraș Incaș antic. Este cunoscut pentru construcțiile coloniale spaniole care datează de peste 500 de ani, pentru Vulcanul Pichincha și pentru parcul de distracții situat la baza lui. Toate acestea pot fi admirate de turiștii îndrăzneți dintr-o gondolă.

1. Kotor, Muntenegru

orașe de vizitat

Locul întâi îl ocupă orașul fortificat Kotor situat pe coasta Adriatică. Centrul orașului uimește prin aspectul medieval și bisericile romanice, remarcându-se Catedrala Kotor. De asemenea, găzduiește Muzeul Maritim care divulgă toate poveștile celebre cu marinari care s-au născut în apele Golfului Kotor.

Lonely Planet a realizat în cadrul “Best in travel”

– Top 10 orașe de vizitat

– Top 10 țări de vizitat

– Top 10 regiuni de vizitat

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top