Muzică

Throwback-ul lui Dragoș: Alicia Keys-Fallin’

Alicia Keys, cântăreața si compozitoarea americană, debuta la 2 aprilie 2001 în industria muzicală cu primul ei single numit ,,Fallin’”.  Piesa a avut un succes imediat propulsând-o pe Alicia direct pe piața internațională, devenind cea mai de succes artistă debutantă a acelui an. “Fallin'” este considerată cea mai reprezentativă piesă din portofoliul artistei, până în prezent.

Melodia este primul single extras de pe albumul de debut al artistei ,,Songs In A Mirror”, lansat în vara aceluiași an.

Single-ul  a atins succesul global ajungând pe primul loc în Bilboard Hot 100 unde a rămas timp de 6 săptămâni consecutive. În Regatul Unit, a ajuns până pe locul al 3-lea în graficul UK Singles Chart, iar în UK R&B Singles Charts a ajuns pe prima poziție. A fost, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din 2001.

,,Fallin’” a fost premiată cu 10 discuri de platină (SUA, Regatul Unit, Australia), cu 4 discuri de aur (Franța, Germania,Italia și Austria) și a vândut peste 3 milioane de copii la nivel mondial. A câștigat trei premii Grammy în anul 2002 pentru  ,,Piesa Anului”, ,,Cea Mai Bună Piesă R&B” și ,,Cea Mai Bună Interpretare Vocală Feminină a unei piese R&B”. În anul 2009, piesa a fost desemnată ca fiind a 29-a cea mai de succes melodie a anilor 2000 în graficul Bilboard Hot 100 Songs of The Decade.

Videoclipul a fost regizat de Chriss Robinson, Blake Johnson și Danny Wise și spre deosebire de videoclipurile pieselor R&B din acea vreme, acesta nu dispune de coregrafie sau balet. În August 2020, videoclipul a depășit 200 de milioane de vizualizări pe youtube.

Cam atât de bine suna Alicia Keys în anul 2001. Dă-i un Play:

Throwback-ul lui Dragoș: Alicia Keys-Fallin’

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top