Comunicate de presă

Contractul pentru vaccinul hexavalent urmează să fie semnat marţi sau miercuri

Luni, după şedinţa de Guvern, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că marţi sau miecuri contractul pentru vaccinul hexavalent, va fi semnat.

“După discuţiile pe care le-am avut cu producătorii, mâine sau poimâine se va semna contractul pentru vaccinul hexavalent. Menţionez că preţul este acelaşi pe care l-am negociat, nu mai mare aşa cum s-a tot vehiculat. Va ajunge în luna martie, nu ştiu exact când, poate fi finalul lunii martie”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, la finalul şedinţei de Guvern.

Vineri, ministrul Sănătăţii anunţase că procedura încheiată anul trecut a fost incorectă.

“Puteam să-mi asum această decizie, dacă îmi asumam decizia puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat. Am ales varianta legală de a anula contractul, am făcut o procedură foarte scurtă, contractul va putea fi semnat la începtul săptămânii viitoare. Ceea ce am făcut în paralel, am avut discuţii deja cu reprezentanţii firmei la cel mai înalt nivel, în aşa fel încât să menţină preţul pe care l-am obţinut la licitaţie. Am fost acuzat că, prin faptul că am anulat contractul, voi obţine un preţ crescut la vaccin. S-a şi încercat de alfel să se vehiculeze această informaţie. Am fost asigurat inclusiv ieri (joi – n.r.) de faptul că se va menţine preţul cel mai scăzut pe care l-am obţinut prin procedura de licitaţie”, a declarat, vineri, Florian Bodog citat de Mediafax.ro.

Autor: Andreea Corina Chiriac

Foto: 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top