BREAKING-NEWS

Simona Halep a pierdut marea finală de la Roland Garros

Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut finala Roland Garros în favoarea jucătoarei Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6.

Într-un joc care a durat două ore și două minute, după  un prim set câștigat cu 6-4 printr-un break la final, Halep  a reușit să conducă și setul al doilea cu 3-0, precum și setul decisiv cu 3-1. Constănțeanca a trebuit, însă, să se recunoască învinsă de jocul imprevizibil al adversarei de 20 de ani.

Jelena Ostapenko a reușit să preia conducerea datorită jocului agresiv  și riscant de care a dat dovadă în cele două seturi, asumându-și fiecare lovitură ca și cum ar fi fost ultima, reușind astfel să  întoarcă setul și să câștige primul trofeu de grand slam din carieră. 

 “Simona este o jucătoare mare, am reușit azi să fiu agresivă. Totul a mers în favoarea mea. Am încercat să lupt pentru fiecare punct și am încheiat această finală invingătoare.

Nu-mi vine să cred ce mi se întâmplă, a fost un vis pentru mine să câștig acest trofeu. Mi se pare uluitor să fiu aici și să câștig acest trofeu.

Le mulțumesc tuturor pentru susținere, mamei mele pentru ca a fost lânga mine, am avut emoții mari”, a spus Ostapenko dupa victoria de la Roland Garros.

După acest meci Simona Halep a transmis mulțumiri tuturor celor care au susținut-o, asigurându-și fanii că se va întoarce la muncă și va încerca să își revină. 

,,Vreau să încep cu fanii, să le mulțumesc tuturor celor care au venit. Sunt tristă că nu am putut câștiga, este o experiență pentru mine și vreau să vă mulțumesc că ați venit să mă susțineți.

Vreau să o felicit pe Jelena, este un lucru uluitor ce ai reușit, bucură-te de realizare! 

Mă voi întoarce la muncă și voi încerca să revin. Multe mulțumiri organizatorilor. Am avut mari emoții să joc această finală, poate că nu eram pregătită să o câștig”, a declarat  Simona Halep după meci.

Pentru că s-a calificat în finală, Halep va primi cel mai mare premiu din cariera, de 1.060.000 de euro, dar și 1.300 de puncte în clasamentul mondial, iar de luni, va fi locul doi în ierarhia WTA.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top