Sport

Simona Halep a obținut prima victorie în fața Mariei Șarapova

Simona Halep, locul 2 mondial a învins-o miercuri pe Maria Șarapova, numărul 104 mondial, cu scorul de 6-2, 6-2 și s-a calificat astfel în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China). Românca a reușit să obțină astfel prima victorie din carieră în fața rusoaicei, asta după ce Maria Șarapova a câștigat primele șapte meciuri directe.

“A fost un meci excelent. Cred că am jucat cel mai bun meci împotriva ei. Am servit destul de bine şi munca depusă după US Open s-a observat acum. Sunt foarte fericită că am reuşit să o fac. Este prima mea victorie în faţa ei şi vreau să savurez acest moment, să mă bucur.

De multe ori când am înfruntat-o, am simţit că pot să o înving, că pot câştiga meciul, dar asta nu s-a întâmplat. Mi-am spus că este doar un alt meci, trebuie să dau tot ce am mai bun. Mi-am propus să fiu concentrată, să rămân calmă şi pozitivă, ceea ce am şi reuşit de minune. Asta m-a ajutat mult”, a spus Halep, conform site-ului WTA, citat de Mediafax.

În partida de o oră și 14 minute, Halep a avut procentaje de reușită la serviciu de 77 la sută cu prima minge și 64 la sută cu ce-a de-a doua. De asemenea, românca a avut nouă oportunități de break, dintre care a reușit să obțină cinci  și și-a cedat serviciul o singură dată.

“Cred că a făcut un meci incredibil, cred că a reuşit cel mai bun joc din toate partidele pe care le-am avut până acum. Eu nu am fost la fel de precisă, ea a fost. Nu vedeam mingile aşa cum ar fi trebuit. Şi nu am fost la fel de iute precum am fost înainte împotriva ei. A lovit atât de constant mingea, nu a greşit neforţat deloc, a anticipat fantastic, iar procentajul ei la serviciu a fost sus de tot. A făcut tot ce trebuia să facă!”, a declarat Şarapova în timpul  conferinţei de presă, potrivit Mediafax.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top