Muzică

Throwback-ul lui Dragos: Rihanna-Umbrella

 

Pe 29 martie 2007  Rihanna și Jay-Z lansau hitul ,,Umbrella”, iar pentru fanii artistei acesta a fost un moment șocant atunci când au descoperit schimbările pe care aceasta le-a făcut pe plan muzical. Rihanna a decis sa renunțe la ,,sound”-ul caraibian pe care l-a abordat și s-a îndreptat spre genul muzical pop, iar imaginea de fată inocentă pe care a avut-o în albumele anterioare s-a transformat într-una mult mai matură. “Umbrella” este primul single extras de pe al treilea album de studio numit ,,Good Girls Gone Bad” și este piesa care a adus succesul internațional artistei originare de Barbados.

Piesa a fost compusă de Jay-Z, Tricky Stewart și Kuk Harrell și i-a fost oferită inițial lui Britney Spears dar casa de discuri a acesteia a respins-o. Rihanna a preluat imediat piesa iar îmbinarea genurilor muzicale pop, hip-hop și R&B au făcut ca ,”Umbrella” să atingă primele poziții în topurile internaționale.

Single-ul a ocupat prima poziție în clasamentul UK Singles Chart timp de 10 săptămâni consecutive devenind astfel cel mai longeviv șlagăr din istoria clasamentului. ,,Umbrella” a fost inclusă în ierarhia celor mai bune piese ale anului 2007, fiind clasată de revista Rolling Stones pe locul al treilea. De asemenea a fost cea mai difuzată piesă la radio din decada anilor 2000. Pe graficul Bilboard Hot 100 a ajuns până pe prima poziție unde a rămas timp de 6 săptămâni consecutive. În România Top 100, piesa a atins prima poziție a clasamentului.

,,Umbrella” a fost premiată cu 34 discuri de platină (Regatul Unit, SUA, Spania), și 2 discuri de aur (Japonia, Elveția), și a vândut peste 10,5 milioane de copii la nivel mondial. A câștigat trei premii majore, două dintre ele la gala MTV Video Music Awards pentru Videoclipul anului și Single-ul Monstru al anului și un trofeu Grammy pentru Cea mai bună Colaborare.

Videoclipul a fost  produs de Chris Applebaum și a avut premira pe data de 26 aprilie 2007. Pe platforma iTunes Store a fost lansat oficial pe data de 11 mai  și a fost No.1 timp de 8 săptămâni consecutive. În Polonia a devenit cel mai  difuzat videoclip din istoria MTV devansând hitul ,,Hang Up” al Madonnei.

Dă-i un PLAY:

Sursă foto: bilboard.com

Throwback-ul lui Dragos: Rihanna-Umbrella

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top