Sport

Selecționer nou la naționala de handbal feminin

handbalRămasă din ianuarie fără antrenor după ce Gheorghe Tadici a renunțat, echipa feminină de handbal a României are un nou antrenor.

Federația Română de Handbal a anunțat astăzi că Tomas Ryde va fi noul selecționer al României. Acesta a mai fost ofertat și în 2008 însă Cristian Gațu, președintele FRH de atunci și-a oprit negocierile din cauza protestelor antrenorilor români.

Experiență lui Tomas Ryde este destul de vastă. El a câștigat Liga Campionilor cu Viborg HK în 2006 iar în Danemarca și-a însușit patru trofee: două titiluri de campion, în 2006 și 2008 și două Cupe, în 2007 și 2008.

handbal1

Obiectivul său îl reprezintă calificarea României la Mondialul din Danemarca, din decembrie.
“Suntem foarte bucuroşi că domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanţele dorite de noi toţi. Am incercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naţionale feminine, iar faptul că domnul Burcea este în staff de nişte ani buni este o garanţie pentru asta”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH.

“Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O naţiune şi o echipă cu istorie în contributia pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătorele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic şi că joacă foarte corect”, a precizat Tomas Ryde, anunță site-ul Federației.
Foto: agerpres, digisport

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top