Sport

Românul Tibi Useriu a câștigat pentru a doua oară la rând ultramaratonul Arctic Ultra 6633

Vești extraordinare de la ultramaratonul Arctic Ultra 6633. După șapte zile și șapte nopți, românul Tibi Useriu a reușit să câștige competiția pentru a doua oară la rând, potrivit Aimx.

El este singurul om de pe pământ care și-a trecut în palmares acest titlu consecutiv.

Cel mai mare inamic în această cursă a fost gerul. O altă problemă a fost cea legată de oboseala psihică, dar și de degerături, însă nimic nu l-a oprit din drumul spre visul său.

În plus, pe parcursul a 80 de kilometri, pe Ice Road, drumul de gheață, românul nu a mâncat și nu a băut nimic din cauza gerului.

„Utima etapă ( de 75 de km) a terminat-o în 16 ore. Nimeni, niciodată, nu a mai reușit așa ceva…Cel mai bun timp din istorie este de 20 de ore și 35 de minute.”, a declarat ultramaratonistul Adrian Toma, potrivit sursei citate.

După 159 de ore, Tibi Useriu a ajuns primul la final și a reușit să scrie istorie, devenind singurul om de pe pământ care câștigă această competiție pentru a doua oară la rând.

„Îți înghețau efectiv lacrimile în ochi”, a spus Tibi Useriu.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top