Sport

Tibi Ușeriu, singurul om care a câștigat Artic Ultra de trei ori la rând

Ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu a câștigat pentru a treia oară consecutiv cel mai greu maraton din lume, cursa Artic Ultra 6633.

Tibi la Arctic Ultra! Final!

“Ușor poate oricine.” Cel mai greu… poate Tibi. Ascultați ultimul telefon, cu ultimele puteri, după terminarea cursei. Felicitări, Tibi, te așteptăm acasă! Mulțumim tuturor pentru susținerea incredibilă!

Posted by Tasuleasa Social on 15 Martie 2018

,,Am terminat! Măi am intrat într-o furtună, patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăştia! Deci o fost ceva… ai de capu’ meu! La mişto… o fost cireaşa de pe tort! Mă bucur c-am terminat-o. Îi mult, mult mai grea decât ce-o fost înainte. Deci, ultima parte, asta de 160 de kilometrim îi numai urcări şi coborâri, exact ca prima, după aia aproape 300 de kilometri de ice-road, ceea ce m-o mâncat. Dar aşa, per total, e mult, mult mai grea decât ce-o fost în anii trecuţi. Dar na, de asta am venit: să o termin, şi mă bucur şi că am câştigat-o. Mulţumesc celor care m-or urmărit, vouă că mă suportaţi, sponsorilor care m-au ajutat şi mă ajută în continuare, şi să ne vedem cu bine, acasă! Cu drag!” a transmis Tibi Ușeriu, imediat după ce a trecut linia de sosire, printr-o intervenție telefonică pentru Tăşuleasa Social, potrivit Mediafax.

La start s-au aliniat treizeci și doi de concurenți  pregătiți să înfrunte temperaturile extrem de scăzute și vântul tăios care a atins peste 90 de km pe oră pentru a străbate, pe jos, cei 618 kilometri, în nouă zile. După prima zi de concurs, opt dintre participanţi, dintre care şi trei români au abandonat. După 7 zile de maraton, în cursă au mai rămas doar șase participanți.

De asemenea, Tiberiu Ușeriu a reușit să doboare un record, fiind singurul om din lume care a reușit să câștige această cursă de trei ori la rând.

Pe lângă faptul că a câștigat Artic Ultra, Tibi Ușeriu, a intrat în atenția publicului român și pentru cartea sa ,,27 de pași” în care a făcut dezvăluiri despre cum a fost condamnat la 23 ani de închisoare, pentru jafuri armate comise în Germania și Austria și tentativă de omor, și despre multe alte experiențe pe care le-a trăit în perioada în care a fost închis.

„În primul rând, am scris această carte pentru a mă împăca eu cu trecutul meu și de a putea să merg mai departe, pentru a-mi asuma trecutul și ceea ce am făcut în trecut. Pot să spun că sunt foarte mândru de ceea ce sunt astăzi și am învățat foarte mult din trecutul meu. Cu siguranță în urmă cu 20 de ani, când s-au întâmplat faptele mele, cred că nici măcar nu știam ce înseamnă să fii mândru”, a mărturisit Tibi Ușeriu, conform Digi24.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top