Texte și Protexte

Prima Zi a Primăverii este sărbătorită de Google

Prima Zi a Primăverii (20 martie 2015) este aniversată de Google. De asemenea, pe 20 martie 2015 au loc trei evenimente astromonice rare – eclipsă de sare, o super Lună şi echinocţiul de primăvară.

Google sărbătoreşte pe 20 martie 2015 echinocţiul de primavară – prima zi de primăvară astronomică – printr-un logo special, cu o animaţie ce prezintă mai multe specii de flori, printre care lalele, garoafe şi narcise.

În 2015, vor fi şase super-Luni, iar două dintre acestea au avut loc deja. Următoarea este pe 20 martie, iar fenomenul va fi vizibil din nou în lunile august, septembrie şi octombrie.

Articol recomandat de ComunicarePR.ro – blog de relatii publice!

Super-Luna – sau luna la perigeu – este un fenomen care apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi.

Echinocţiul marchează acel moment din fiecare an când ziua şi noaptea au durate egale, la jumătatea intervalului dintre ziua cea mai lungă şi noaptea cea mai lungă dintr-un an. Momentul echinocţiului este marcat primăvara şi toamna. Deşi echinocţiul de pe 20 martie – moment care va debuta la ora 22.45 GMT (21 martie, 00.45 ora României) – nu va avea niciun impact direct, ce poate fi resimţit, asupra felului în care va arăta eclipsa de Soare, el va contribui la marcarea unei zile foarte speciale, ce va consta în desfăşurarea a trei evenimente astronomice rare într-un interval de câteva ore.

În “Prima Zi a Primăverii” (20 martie 2015) axa Pământului va fi perpendiculară pe raza Soarelui – fenomen care se produce doar de două ori pe an, în timpul celor două echinocţii. După aceea, axa Terrei va începe să se încline (în raport cu raza Soarelui, n.r.), făcând ca zilele să devină mai lungi în emisfera nordică. Echinocţiul a fost sărbătorit ca un moment al începutului şi al reînnoirii, de numeroase culturi şi civilizaţii, şi este adeseori asociat cu Paştele creştin şi Pesah (sărbătoare ebraică).

Prima Zi a Primăverii: animaţia realizată de Google pe 20 martie 2015 cuprinde şi o albina, imaginea putand fi distribuită pe reţelele de socializare, precum Facebook, Twitter şi Google+, dar şi pe e-mail.

Prima Zi a Primăverii

Deşi eclipsa solară de vineri – care în România va fi una parţială – nu va fi influenţată de celelalte două momente astronomice, specialiştii în domeniu spun că se întâmplă destul de rar ca ele să se producă în aceeaşi zi.

Cele trei fenomene – echinocţiu, super-Luna şi eclipsa solară – se vor produce din nou în aceeaşi zi, în acest secol, în anii 2053 şi 2072.

ECHINOCTIU DE PRIMAVARA 2015:

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocțiului de primăvară, totul se trezește la viață, tinde să iasă la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Potrivit tradițiilor spirituale, orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Astronomii spun că nu se poate sesiza o diferenţă cu ochiul liber între o “Super Lună” şi o Lună plină/ Lună nouă obişnuită.

În ciuda scenariilor apocaliptice legate de “Super Lună” existente în credinţa populară, cercetătorii de la NASA au anunţat în numeroase rânduri că nu au descoperit nicio corelaţie directă între dezastrele naturale de pe Terra şi Luna la perigeu.

Horoscop pentru prima zi a primăverii:

BERBEC – horoscop complet vineri 20 martie si pentru weekend

Ziua de vineri si intregul weekend se anunta destul de tensionate pentru nativii din Berbec. Acest lucru este cauzat de faptul ca relatia cu persoana iubita pare sa fi intrat intr-un impas greu de depasit.

TAUR – horoscop complet vineri 20 martie si pentru weekend

Taurii au o zi de vineri destul de relaxanta care va culmina cu o mare petrecere pe seara. In weekend nativii acestei zodii vor alege sa se relaxeze acasa, alaturi de multi prieteni apropiati.

GEMENI – horoscop complet vineri 20 martie si pentru weekend

In ciuda faptului ca au foarte multe de facut atat vineri cat siin weekend, nativii din Gemeni se simt minunat! mai mult, au parte de surprize placute din punct de vedere financiar si reusesc sa petreaca clipe minunate alaturi de persoana iubita.

RAC – horoscop complet vineri 20 martie si pentru weekend

Racii reuses in weekend sa isi gaseasca echilibrul pe toate planurile. Faptul ca petrec timp alaturi de familie ii face sa fie cat se poatede multumiti. Vineri vor avea parte de o surpriza placuta din partea unui apropiat.

Continuarea horoscopului pentru prima zi a primăverii este accesibilă prin acest link.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top