Recomandăm

Pinholes și The Kryptonite Sparks au concertat aseară în Control Club

11001823_1043900442291251_1872201181953195537_nMoldovenii, indiferent că vorbim de Pinholes sau The Kryptonite Sparks, ne-au demonstrat aseară că rock-ul românesc are suficiente resurse pentru a continua. Evident, vorbim de resurse creative.

Cele două trupe și-au lansat noile albume și au cântat câteva melodii noi de pe ”Era pietrelor neșlefuite” (Pinholes) și ”Doi // A doua undă de bruiaj” (The Kryptonite Sparks).

În ordinea numerelor de pe tricou, sau în ordinea intrării pe scenă a celor două trupe, o să povestesc cum a fost văzut show-ul de aseară din public.

The Kryptonite Sparks

Din fericire, am mai avut ocazia să-i mai văd evoluând pe scenă la concertul aniversar Vița de Vie ”Fenomental – 15 ani”. Sunt un aer nou pe scena de alternativ românească. O prezență energică cu un sound nou, cu versuri care inspiră și te ritm care te provoacă la sărit/dansat. Nu degeaba au fost votați, alături de Pinholes,” Best Alternative Newcomers” în cadrul Metalhead Awards 2014 și 2015.

Aseară am asistat la o priveliște pe care rar o observ la concertele trupelor noi: The Kryptonite Sparks părea să aibă un public format, care au venit special pentru botoșăneni.

The Kryptonite Sparks a cântat aseară un single de pe EP-ul ”Doi // A doua umbră de bruiaj”: ”Ești”. Melodia a fost produsă de Adrian Despot și înregistrată la SySound Studios, din București. Totodată, videoclipul melodiei (un lyric video colorat) a fost lansat ieri.

Un cântec catchy și vesel. După previziunile mele, în curând o să ajungă în playlist-ul câtorva radiouri on-line sau, de ce nu, FM.

Trupa a acordat un bis publicului și a părăsit scena.

Pinholes

Trupa de componență mixtă (Iași, Chișinău, Cluj), dar pur românească, a intrat a doua pe scenă, în aplauzele publicului destul de numeros. Aceasta fiind prima dovadă a faptului că muzica pe care o cântă continuă să capteze cât mai multă lume.

Ca și în cazul The Kryptonite Sparks, nu era prima dată când i-am văzut pe o scenă din București. Prima oară i-am văzut în cadrul aceluiași show menționat mai sus: Vița de Vie – ”Fenomental – 15 ani”. A doua oară în Question Mark, alături de trupa Sketch, unde au susținut un concert fix în ziua de Sfântul Niculae.

Formația a cântat melodii de pe noul album ”Era pietrelor neșlefuite”, dar și melodii de pe albumul ”Zmei”. Astfel, ”Cum?!?”, ”Dialog” și ”Camera” au făcut publicul să rezoneze destul de mult cu frecvența trupei.

O primă observație a fost zâmbetul solistului, Vladimir Ivanov, în momentul în care publicul a început să cânte alături de Vlad Vârtosu (chitară) versurile de la melodia ”Hena”.

Totodată, pentru Pinholes a fost o dublă lansare: album și videoclip. Videoclipul s-a lăsat așteptat și abia după ce s-a terminat concertul, fanii au putut să-l urmărească.

Single-ul pentru care s-a filmat videoclipul este ”Amândoi de-o culoare” și este extras de pe recent lansatul album.

Melodia este una destul de catchy, cu acorduri și versuri care îți rămân în minte destul de repede. Propun o ascultare pentru a vă dovedi că am dreptate.

În încheiere, Pinholes a cântat un bis care a cuprins melodia ”Poza”.

Cu alte cuvinte, cele două trupe au făcut un spectacol care mi-a lăsat un gust plăcut. Pe acești băieți talentați îi mai puteți vedea în concert în Constanța, Buzău, Botoșani, Arad, Timișoara, Râmincu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea, Bacău, Târgu Mureș, Iași și Suceava.

Fotografii de la concert, pe pagina de Facebook Hyperflash.

Foto: Răzvan Bucur

 

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top