Evenimente

PetExpo 2016 – dresaj, acvaristică, cosmetică și adopții (foto)

PetExpo 2016, cel mai mare târg dedicat animalelor de companie din România a ajuns la a 8-a ediție. În perioada 6-8 mai, pavilionul C de la Romexpo s-a umplut de iubitori de animale și companionii lor mai mult sau mai puțin blănoși.

PetExpo 2016 s-a mândrit cu:

 • Arena PetExpo

Arena PetExpo, nucleul evenimentului pentru iubitorii de animale a găzduit continuu jocuri și concursuri, dar și demonstrații profesioniste de dresaj.
Animalele și stăpânii lor s-au distrat împreună cu jocuri și concursuri la Arena PetExpo. Au alergat, au sărit, au câștigat premii, dar cel mai important și-au întărit relația de prietenie.

 • Expoziții de animale

Expoziția de animale, alături de concursurile din Arena PetExpo, a fost atracția principală de la PetExpo 2016.  Expoziția a impresionat prin varietatea participanților ei: câini, pisici, iepuri, hamsteri, șoareci, arici, porcușori de Guineea și păsari exotice.

 • Cea mai mare aglomerare de produse și servicii pentru animale

Cele mai importante companii din România au fost prezente cu produse și servicii pentru animăluțe. Vizitatorii au beneficiat de prețuri mai accesibile, de mostre și de gratuități. De la fotografii profesioniste la îngrijiri cosmetice, delicii comestibile și jucării, toate au stat la dispoziția vizitatorilor necuvântători.

Serviciile de cosmetică gratuite oferite animăluțelor au cuprins consultație, coafură, aranjat, tuns superficial, tăiat de unghii, igiena urechilor și îngrijirea ochilor și a mustăților.

Astfel, au fost prezenți la PetExpo 2016 producători, importatori și distribuitori de hrană, produse de dresaj, îmbrăcăminte, bijuterii, cuști, lese, paturi, jucării, produse de igienă, medicamente și altele. De asemenea, o importantă secțiune a fost dedicată companiilor care oferă servicii în domeniu: cabinete veterinare, școli de dresaj, pensiuni pentru animalele de companie și altele.

 • Concursul de acvaristică

Pentru prima dată în România, cei mai buni creatori de acvarii au construit live aranjamente impresionante în fața unui juriu profesionist. Competiția finală a concursului național de creație în acvaristică Aquatic Design Contest a avut loc în data de 7-8 mai. Pe 6-7 mai publicul a putut participa la un workshop despre arta acvaristică.

 • Activități interactive pentru cei mici

Nu numai animăluțele au fost bine venite la PetExpo 2016. Cei mici s-au putut bucura de compania încântătoare a animalelor și de multe activități dedicate copiilor precum face painting, confecționare de baloane, jocuri și concursuri, mascote, clovni și altele.

 • Adopții și protecția animalelor

Participanții au fost îndemnați să se documenteaze corect despre sterilizare, legislație, centre specializate sau despre bunăstarea animalelor. Standurile de adopții au fost nelipsite, aducând multe noutăți și programe de integrare a animalelor fără stăpân și s-au găsit modalități prin care oricine poate ajuta, indiferent dacă are posibilitatea să adopte sau nu, precum:

 • Adopția virtuală – presupune o contribuție lunară pentru îngrijirea unui animal aflat într-un adăpost
 • Donația – pentru îmbunătățirea vieții animalelor fără stăpân sau salvarea cazurilor dificile, nu doar donația financiară ajută ci și cea materială prin cuști, jucării, hrană sau altceva
 • Educarea – prin promovarea importanței sterilizării și a legilor privind protecția animalelor
 • Voluntariatul – presupune vizitarea animalelor din adăposturi și promovarea adopțiilor
 • Cazare temporară – prin găzduirea animalelor aflate în situații dificile
 • Promovarea – cea mai accesibilă și comodă metodă care nu implică nimic mai mult decât distribuirea unui anunț de aadopție pe o rețea de socializare pe care o utilizăm zilnic
 • Directionarea a 2% – prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit către asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor mai puțin norocoase

Vă invităm să vizionați câteva imagini din galeria foto!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top