Paul Allen, co-fondatorul celebrei companii Microsoft, a murit astăzi la vârsta de 65 de ani. Acesta a decedat datorită unor complicații cauzate de limfomul non-Hodgkin, a anunțat compania acestuia de investiții, Vulcan, într-un comunicat, conform CNN.

„Cu o tristeţe profundă, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, ecologist, muzician şi susţinător al artei. Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, din cauza complicaţiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, în Seattle. Paul Allen avea 65 de an”, transmite compania, în comunicat.

Cine a fost Paul Allen ?

Paul Allen s-a născut pe 21 ianuarie 1953 în Seattle. Pasiunea sa pentru calculatoarea a început din tinereţe. La vârsta de 21 de ani, împreună cu bunul său prieten Bill Gates, pune bazele companiei Microsoft, care avea să devină cea mai mare companie din domeniul calculatoarelor.

Allen a fost diagnosticat cu non-Hodgkin în 1982. Din cauza acestei boli, se distanţează de Microsoft. În noiembrie 2000, demisionează din comitetul director al companiei.

În august 2018, Paul Allen era al 46-lea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, cu o avere estimată la 20,2 miliarde de dolari.
Paul Allen co-fondatorul Microsoft a decedat

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top