Artiști

Oscar 2017, sau cum să faci un show ”memorabil”

Cea mai importantă seară a Hollywood-ului, gala Premiilor Oscar, s-a transformat într-un fiasco total la decernarea ultimului premiu, pentru Cel mai bun film al anului. Anunțat de către Warren Beatty si Faye Dunaway, protagoniștii celebrului ”Bonnie and Clyde”, premiul a fost inițial acordat peliculei ”La La Land”, însă câștigătorul final a fost ales ”Moonlight”. Producătorii filmului regizat de Damien Chazelle își țineau discursul de acceptare, în momentul în care au aflat că nu sunt de fapt câștigătorii statuetei.

Gafa de proporții a fost vizionată de 33 de milioane de persoane din întreaga lume și atribuită inițial celor doi prezentatori. Responsabilul principal a fost însă Brian Cullinan, deținătorul unuia dintre cele mai secrete și neobișnuite joburi din Hollywood: acela de a înmâna prezentatorilor plicurile corecte cu numele câștigătorilor. O eroare a făcut ca plicul greșit să ajungă în mâinile lui Beatty si Dunaway și să transforme ediția cu numărul 89 a Premiilor Academiei de Film într-una memorabilă.

În urma haosului declanșat pe scenă, remarcat s-a făcut unul din producătorii filmului ”La La Land”, Jordan Horowitz, care a anunțat mulțimea prezentă în Dolby Theatre de greșeala comisă. El a înmânat statueta echipei ”Moonlight”, arătând camerelor plicul corect, dovadă a victoriei filmului lui Barry Jenkins.

În ciuda înfrângerii din finalul serii, ”La La Land” a fost marele premiat al Oscarurilor, primind 6 statuete, printre care și cel pentru cea mai bună actriță în rol principal (Emma Stone) și cel mai bun regizor (Damien Chazelle).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost acordat lui Casey Affleck, pentru interpretarea sa din ”Manchester by the Sea”, iar ”Moonlight” a primit, pe lângă distincția pentru cel mai bun film si cea pentru cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali). 

Autor: Andrei Brîndușescu

Foto: hansindia.com

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top