Artiști

Gafe OSCAR 2017: O producătoare de film în viaţă, trecută la In Memoriam

După imensa gafă în care cel mai important trofeu al serii a fost înmânat peliculei ”La La Land”  în loc de ”Moonlight”, o nouă greșeală a apărut la Oscaruri. Fotografia unei producătoare de film care este în viață a apărut în segmentul In Memoriam, care omagiază personalități din industria cinematografică, trecute în neființă.

Fotografia producătoarei Jan Chapman a apărut în locul unei alte persoane, Janet Patterson, designer de costume. Numele și ocupația au fost cele ale persoanei potrivite, dar imaginea personalității a fost greșită.

Mai grav este că cele două au fost prietene apropiate și au colaborat pentru pelicula ”The Piano”. Chapman s-a arătat devastată atunci când și-a văzut fotografia în locul prietenei sale decedate.

Producătoarea a declarat pentru Variety că: “Am fost devastată că fotografia mea a fost folosită în locul imaginii cu prietena mea foarte bună Janet Patterson. Am făcut demersuri către agenţia ei să verifice orice fotografie care ar urma să fie folosită şi am înţeles că Academia a spus că totul este aranjat”. “Janet a fost o frumuseţe mare şi a fost nominalizată de 4 ori la premiile Oscar. Este dezamăgitor că această eroare nu a fost remediată. Sunt în viaţă, sunt bine. Sunt o producătoare activă”, a adăugat Jan Chapman.

Autor: Raluca Ionescu-Heroiu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top