Sport

O țară întreagă crede în tine, Românie!

Trebuie să m-apuc să învăț, marți am examen. Dar nu pot. Sunt doar cu gândul la tine, Românie. Spune-mi ce să fac acum, să m-apuc să calculez orice posibilitate ca tu să mergi în optimi sau să încep cu strategiile mele. Pentru la examen, firește. Parcă aș începe cu prima variantă mai degrabă.

romania-la-euro-2016

Românie, știi câte speranțe sunt în tine? Habar nu ai câți români te vor urmări diseară. Ai făcut deja un pas mare. După opt ani să joci din nou la un turneu final, nu-i rău. Nu vrei să fii tu fâșneață până la capăt? Hai că se poate. Îți zic că eu că se poate. Uite, mă apuc să învăț pentru examen dacă promiți că diseră mă faci să răgușesc de bucurie.

Știi, m-am săturat să văd români pesimiști. Chiar și eu mai sunt rareori așa și, crede-mă, nu ai văzut un om mai optimist ca mine.

Românie, fii mare diseară! Fă-ne să te iubim din nou ca înainte. Îți șoptesc că un prim pas l-ai făcut. Trecuseră mulți ani de când nu mai văzusem oameni scoțând televizorul în curte. Săptămâna asta am văzut din nou. Și știi ce fericită eram?

Românie, știi cât de frumos este să-i vezi pe oameni vorbind despre tine? Mai ales oamenii aceia care nu au treabă cu fotbalul în general.

Știi cât e de plăcut este ca după fiecare conversație cu părinții să le spui în loc de „Săru’mana”, „Hai, România!”? A devenit deja un fel de salut asta.

Știi, când eram mică îmi coloram unghiile în roșu, galben și albastru. Acum îmi colorez sufletul așa. Și în mândrie.

Românie, să nu-ți pese de albanezi. Nici lor nu le pasă de tine. Să-ți pese de nebunii tăi frumoși din tribune și din fața televizoarelor.

Cipriane, să aperi cu fruntea sus, băiete! Sau cu palmele mai bine.

Săpunaru, fii dur așa cum ne-ai obișnuit, că doar ești român!

Adi Popa, de dragul celor trei culori uit că joci la Steaua. Fii cu ochii pe ei, fugărește-i până le scoți orice calificare din minte!

Stanciu, știi că noi am mai vorbit. Ți-am spus să nu te lași, băiete, România abia face cunoștință cu tine. Fă-i pe toți dinmoviștii să te iubească!

Bogdane, tu deja știi cum este cu golurile la EURO, mai dă-le, două trei, să fie. Mai contează dacă din penalty sau nu? Poți să-i faci să o bage și singuri în poartă.

Denis, te-am lăsat la urmă. Fii un pericol public în seara asta. Dovedește-le cum arată un campion!

Nea Puiu, dumitale îți spun doar atât. Ține aproape iconițele!

V-aș mai spune multe, dar trebuie să mă întorc la studiu.

Românie, fii mare diseară. Fii dodoloață. Fă-i pe albanezi să le pară rău că nu s-au născut între Carpați!!!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top