Sport

Momente emoționante în Ștefan Cel Mare. Suporterii i-au adus un ultim omagiu lui Patrick Ekeng

Au fost momente pline de emoție, vineri, pe stadionul din Ștefan Cel Mare.

Fotbalistul Patrick Ekeng a fost omagiat pentru ultima dată înainte de a fi repatriat în Camerun.

Ceremonia de comemorare a început în jurul orei 11, atunci când trupul fotbalistului a fost adus pe stadionul unde și-a pierdut viața.

Suporterii, staff-ul tehnic, jucătorii și conducerea lui Dinamo au fost prezenți la clipele ce au întristat o țară întreagă.

Soția fotbalistului a fost, de asemenea, prezentă, îndurerată și parcă fără puteră. Acesta este și însărcinată, mai având o fetiță de aproape doi ani împreună cu fotbalistul.

Întregul moment a fost copleșitor, fanii au cântat, i-au scandat numele și i-au promis lui Ekeng că nu îl voi uita niciodată.

Colegii săi au fost extrem de îndurerați, cu ochii în lacrimi și durere în suflet.

jucatoriFoto: GSP.ro

Mai multe bannere au fost afișate în tribune, fanii aprinzând torțe și fumigene în culorile alb și roșu.

faniFoto: Libertatea.ro

„Încă un câine a părăsit prematur haita/peste durerea pierderii să treceți sfidând soarta”, a fost scris pe un banner al peluzei Șepcile roșii, a echipei Universitatea Cluj.

În aplauze și cu promisiunea că mereu va rămâne în sufletele lor, așa a părăsit Patrick Ekeng stadionul în care a jucat pentru ultima dată.

O parte dintre suporteri au însoțit cortegiul la aeroport, acolo de unde fotbalistul va fi repatriat în țara sa natală, Camerun.

Patrick Ekeng a încetat din viață în urmă cu o săptămână, atunci când a căzut brusc pe teren la șapte minute după ce intrase, fără să fie atins de vreun alt jucător. Fotbalistul a făcut stop cardio-respirator, iar la autopsie s-a aflat că acesta avea probleme grave la inimă.

Această tragedie a avut loc la 16 distanță de când un alt jucător al formației dinamoviste și-a pierdut viața.

Cătălin Hîldan a căzut la fel, dintr-o dată pe teren, medicii nemaiputând să-i facă ceva.

Tricoul cu numărul 11 purtat de Hîldan a fost retras din uz, asemenea tricoului cu numărul 14 purtat de Ekeng.

Cei doi fotbaliști vor rămâne pe veci în inimile suflării dinamoviste. Dinamo va juca marți în finala Cupei României, meci ce îi va fi dedicat lui Ekeng, mai ales că el a ajutat enorm echipa la calificare, datorită unui gol superb marcat în poarta Stelei.

Ionel Dănciulescu a anunțat că dacă Dinamo va câștiga va trimite Cupa în Camerun, la mormântul fotbalistului, iar în cazul în care victoria va fi de partea celor de la CFR Cluj, îi va ruga să facă același gest.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top