Sport

CFR Cluj a câștigat Cupa României. “Ne vom ține de cuvânt și vom trimite trofeul în Camerun, acasă la Ekeng”

A fost un meci superb, marți seara, pe Arena Națională. Dinamo și CFR Cluj s-au întâlnit în finala Cupei României, partidă câștigată de ardeleni în urma loviturilor de departajare.

“Câinii” au deschis scorul în minutul 23 după ce Gnohere a înscris din lovitură de la 11 metri.

Bicfalvi a dublat avantajul dinamoviștilor după ce a marcat cu capul din centrarea lui Kortzorg.

Cei de la CFR Cluj au venit mult mai hotărâți de la cabine, iar în minutul 48, Ruiz a făcu 2-1.

În minutul 89, Cristian Lopez a adus egalarea și a trimis meciul în prelungiri.

Nici după cele două reprize de prelungiri nu s-a mai înscris, meciul ajungând la loviturile de departajare. Rotariu a fost singurul care a ratat, iar Cupa a mers la Cluj.

În ceea ce privește suporterii, aceștia au realizat o coregrafie de excepție în memoria lui Patrick Ekeng care a încetat din viață la vârsta de 26 de ani.

Înainte de începrea partidei, fanii de la PCH și de la tribuna a doua au prezentat o coregrafie superbă. Aceștia au scris din cartonașe roșii, albe și negre “Bon voyage, Patrick” (Drum bun, Patrick), în timp ce la peluza, printre cartoanele colorate, a fost prezentată o imagine imensă cu fotbalistul camerunez. În tot acest timp, fanii îi strigau numele lui Ekeng.

pch 1(Foto: Facebook PCH)

Și în minutul 14 a avut loc un moment special.

Meciul a fost oprit, iar tot stadionul a aplaudat timp de un minut. Tot așa s-a întâmplat și în minutul 69, minut ce reprezintă momentul în care Ekeng s-a prăbușit pe teren.

Nici suporterii clujeni nu au fost indiferenți la această seară specială.

pch 2 Foto (Digisport.ro)

Au prezentat și eu două bannere pe care scria, „Condoleanțe, FCD, pentru a câinelui roșu moarte/ Cu capul sus și pumnii strânși să treceți peste toate”, dar și un altul cu “RIP Ekeng” însoțit de o poză a acestuia.

Iuliu Mureșan a declarat la finalul meciului că se vor ține de cuvânt și vor trimite trofeul în Camerun, locul natal al lui Patrick Ekeng, jucătorul dinamovist care și-a dat viața pentrue echipa sa.

„A fost un meci foarte greu. Am jucat pe un stadion de Champions League, în fața lui Dinamo. Sunt invidios că au o asemenea galerie. A fost ca un meci de Liga Campionilor. Mă bucur că am reușit până la urmă să câștigăm acest trofeu. Ne vom ține de cuvânt și vom trimite trofeul în Camerun, acasă la Ekeng. Măcar o replică, pentru că nu ştiu dacă avem voie să trimitem originalul”, a spus Iuliu Mureșan la DigiSport.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top