Externe

Mită pentru proteste violente, în Stockholm

Potrivit publicației TheLocal.se, citată de jurnaliștii de la Digi24, mai mulți tineri dintr-un cartier din Suedia, populat în mare parte de imigranți, au declarat pentru un post danez de radio că jurnaliștii unei televiziuni ruse le-ar fi oferit sume de bani pentru a simula proteste violente.

Mohamed, unul dintre tinerii abordați de către reprezentanții televiziunii ruse: „Au venit la noi și au spus că vor să vadă „acțiune”. Au vrut să ne dea câte 400 de coroane pentru fiecare dintre noi”. Tânărul a declarat că nu știe ce post de televiziune le-a oferit bani, dar că aceștia vorbeau „într-o limbă care suna a rusă”.

În timp ce vorbeam cu ei a venit poliția. Noi nu am vrut să facem nimic din toate astea, dar când a venit poliția jurnaliștii ruși au spus că noi am fost cei care au spus că le-ar arăta „acțiune” pentru 400 de coroane fiecare”, a mai transmis Mohamed, citat de digi24.ro

Conform declarațiilor tinerilor, întâlnirea a avut loc pe 22 februarie, la două zile după ce un traficant de droguri a fost arestat. În urma acestui eveniment, un grup de oameni a început să arunce cu pietre în autorități, au incendiat mașini și magazine. 

sursa

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top