Externe

Ben Carson: “Sclavii africani au fost imigranți în SUA”

Ben Carson, secretarul american pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană a spus că africanii care au fost aduși în America în timpul comerțului cu sclavi au fost „imigranți” care au crezut că SUA era „un pământ al viselor și oportunităților”, relatează publicația The Guardian, citată de Mediafax.

”Despre asta este vorba în America. Un tărâm al viselor și al oportunităților. Au fost imigranți ce au venit aici cu navele de sclavi, au muncit mai mult pentru mai puțin. Dar ei aveau de asemenea un vis că într-o zi fiii lor, fiicele, nepoții, nepoatele, strănepoții, strănepoatele ar putea avea ca scop prosperitatea și fericirea pe acest pământ”, a afirmat Ben Carson.

Afirmațiile sale au avut loc în contextul primei sale adresări în fața angajaților săi. Fostul neurochirurg în vârstă 65 de ani nu a mai deținut nici o funcție administrativă și nu are nici un fel de experiență în domeniul dezvoltării urbane.

Adevărul este că sclavii africani nu au fost imigranți ci au fost aduși cu forța în America la bordul navelor de sclavi, ei fiind „proprietate” a „lumii noi” și corporațiilor europene. Sclavii nu aveau nici o informație în legătură cu locul unde urmau să fie transportați.

Afirmațiile sale i-au atras o serie de critici din mediul online. Faptul că Ben Carson nu cunoaște elemente de bază din istoria societății americane legat de sclavii aduși cu forța, cu navele din Africa este înrăutățit și de faptul că acesta este afro-american. Lipsa sa de cultură în domeniul istoriei propriei etnii este inadmisibilă, impardonabilă și de neînțeles, având în vedere toate greutățile pe care afro-americanii le-au întâmpinat de-a lungul timpului.

Sursa: salon.com

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top