BREAKING-NEWS

MIG-21 Lancer prăbușit în județul Mureș

Un MIG-21 LanceR al Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit în judeţul Mureş. Primele informații spun că pilotul s-ar fi catapultat înainte ca aeronava să se zdrobească de sol. Aeronava a decolat de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

România are operaţionale în momentul de faţă mai puţin de două escadrile de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR, aparate care sunt folosite şi în prezent pentru misiunile proprii de poliţie aeriană şi de luptă.

Pe aceste puţine avioane rămase în uz – de origine sovietică şi în serviciu de peste 40 de ani – România se va baza încă aproximativ cinci-şase ani de acum încolo, chiar dacă sunt la finalul resursei lor de zbor, iar în dotarea Forţelor Aeriene Române au intrat şi aparatele de luptă americane F-16 Fighting Falcon.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Sursa foto: www.mapn.ro

MIG-21 Lancer prăbușit în județul Mureș

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top