BREAKING-NEWS

Prințul Philip, 1921-2021

Astăzi, 17 aprilie 2021, au loc funeraliile regale ale Prințului Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

În ziua nunții sale cu Ducesa de Edinburgh, Elisabeta, Prințul Philip a fost numit de către tatăl acesteia, Regele George al  VI-lea, Duce de Edinburgh, cu titlul de Alteță Regală.

Elisabeta și Philip s-au întâlnit pentru prima dată în 1934, în timpul vizitei familiei regale britanice la Colegiul Naval din Dartmouth și, conform datelor istorice, viitoarea regină a Marii Britanii s-a îndrăgostit de viitorul ei soț când avea abia 13 ani, iar acesta 18. După întâlnirea celor doi, au urmat  câțiva ani de corespondență, iar în vara anului 1946, Philip i-a cerut tatălui acesteia, mâna. Regele a acceptat dar a pus condiția ca fericitul eveniment să aibă loc după ce Elisabeta împlinea vârsta de 21 de ani. Anunțul oficial al căsătoriei celor doi a fost făcut în luna iulie a anului 1947, iar evenimenul s-a desfășurat în același an, în luna noiembrie.

La Westminster Abbey a avut loc somptuoasa nuntă care a fost  înregistrată și transmisă live de către BBC, la radio, fiind urmărită în întreaga lume de peste 200 de milioane de oameni.

Philip și Elisabeta au împreună patru copii: Charles, Prinț de Wales, Prințesa Anna a Marii Britanii, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex.

Prințul Philip al Greciei și Danemarcei  s-a născut  în insula Corfu (Regatul Greciei la acea vreme), la Mon Repos, pe 10 iunie 1921. Tatăl său a fost  Prințul Andrea al Greciei și Danemarcei  iar mama sa, Prințesa Alice de Battenberg.  Și-a construit o solidă educație în Franța, Germania și Marea Britanie, iar la vârsta de 18 ani s-a înrolat în Marina Regală Britanică pe care a slujit-o ca militar activ până în anul 1952 când soția sa a devenit regină după decesul tatălui acesteia, Regele George VI-lea.

Prințul Philip și-a susținut soția, fiind alături de ea insoțind-o la ceremonii, vizite de stat în întreaga lume, și au trecut împreună peste provocările vieții private și a responsabilităților regale, fiind loial Marii Britanii și organizației Commonwealth, pe tot parcursul mariajului lor impresionant de peste 70 de ani. A avut o bogată activitate sportivă, s-a implicat în activitatea unor organizații de mediu, educație, industrie.

În ultima parte a vieții, s-a confruntat cu probleme de sănătate și a fost internat în spital în repetate rânduri sub atenta supraveghere a cadrelor medicale. A fost cel mai longeviv consort regal din istoria Marii Britanii, iar  alături de soția sa au sărbătorit, pe 20 noiembrie 2017, cea de-a 70-a aniversare a căsătoriei lor, Regina Elisabeta a II-a devenind primul monarh britanic care a sărbătorit o nuntă de platină.

Prințul Philip, Duce de Edinburgh,  s-a stins din viață la 9 aprilie 2021, cu numai două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Funeraliile regale au loc loc astăzi, 17 aprilie 2021, incepând cu orele 16:45 ora României. Trupul neînsuflețit va fi condus pe ultimul drum de către cei patru copii ai cuplului regal și depus în Capela Regală St. George din incinta Castelului Windsor. La slujba de înmormântare vor fi prezenți doar membrii familiei regale, având în vedere recomandările guvernului britanic referitoare la restricțiile impuse de pandemia de Covid 19.

REST IN PEACE, YOUR MAJESTY!

Întregul eveniment va fi transmis de BBC și poate fi urmărit on-line la adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=LL55C3pgiEo

Sursa foto: INSIDER.COM

 

 

 

Prințul Philip, 1921-2021

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top