Social

Liber la vaccinare

Începând de astăzi, 16 aprilie 2021, vaccinul AstraZeneca se poate face fără o programare prealabilă. Vaccinarea se face pe loc, fără a mai fi nevoie de a intra pe platformă și fără a fi pus pe lista de așteptare.

Persoanele doritoare se pot prezenta direct la unul din centrele care administrează acest vaccin și în care mai sunt locuri disponibile. Foarte important este să verificați mai întai pe platformă disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare privind vaccinarea, potrivit Digi24.

După administrarea serului, virusul vaccinului pătrunde în câteva celule umane. Apoi, sistemul imunitar poate recunoaște acest lucru ca un corp străin și reacționează formând anticorpi care protejează împotriva infecției cu coronavirusul Sars-Cov-2.

AstraZeneca a respins îndoielile în legătură cu vaccinul său: ”Activitatea neutralizantă a anticorpilor este la egalitate cu alte vaccinuri Covid-19 care au demonstrat activitate împotriva formelor mai severe, mai ales atunci când intervalul de dozare este optimizat la 8-12 săptămâni”, se spune într-un comunicat oficial al companiei care produce vaccinul AstraZeneca.

Sursa foto: DW.com

Liber la vaccinare

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top