BREAKING-NEWS

Legenda lui Krampus – Moș Nicolae vs. Krampus

Copii, aţi fost cuminţi pe parcursul anului?

Înainte să răspundeţi gândiţi-vă de două ori, deoarece o fire mai năzdrăvană vă poate aduce o întâlnire cu Krampus. Acesta este jumătate demon, jumătate ţap, el vine odată cu Moş Nicolae şi fură copiii neascultători pe care îi duce direct la Cel Rău.

Legenda

fairyroom.com

Legenda lui Krampus

Legenda

ferrebeekeeper.wordpress.com

Legenda lui Krampus spune că el  călătoreşte odată cu Moş Nicolae dar are o meserie cu totul diferită, îi pedepseşte pe copiii neascultători. Krampus are mereu la el beţe şi nuiele pe care le foloseşte fără a da înapoi pentru copiii neascultători. Pentru cei cu adevărat obraznici are altă pedeapsă, răpindu-i din casele lor pentru a-i duce în bârlogul lui, unde îi chinuie zilnic prin bătăi repetate pe parcursul unui an.

Potrivit triburilor germanice care pomeneau de Krampus (Gheară) în vechile dialecte nordice, un monstru îmblănit și încornorat care, așa cum o spune și numele, obișnuia să-și sfâșie victimele cu ghearele înainte de a le consuma.

În zilele noastre mai sunt foarte puține țări unde este sărbătorit Krampus. Una dintre aceste țări este Austria unde anual are loc un festival puțin neobișnuit deoarece bărbați îmbrăcați în Sf. Nicolae și Krampus defilează pe străzile câtorva orașe (Lienz, Graz) pentru a-i înspăimânta pe copii.

Inspirat de Legenda lui Krampus, regizorul Michael Dougherty a realizat în 2015 un film de groază numit specific ”Krampus”, care pune în prim plan povestea unei familii vizitate de acest demon al Crăciunului, adaptat la zilele noastre.

Legenda

thehollywoodoutsider.com

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top