BREAKING-NEWS

Convorbire telefonică între Klaus Iohannis și Nicolae Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut joi o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia a fost pusă în discuție situația social-politică de la Chișinău și relațiile dintre România și Republica Moldova, a anunțat președenția Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

convorbire

Președintele Klaus Iohannis a spus că prin această ocazie, odată cu implementarea noului guvern în Republica Moldova, a fost făcut un pas important pentru depășirea crizei politice și un pas important pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit Agerpres, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti să efectueze o vizită oficială în România, invitație care a fost acceptată de către președintele Republicii Moldova, dar încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru această vizită.

Parlamentul Republicii Moldova l-a numit miercuri în funcția de premier pe democratul Pavel Filip, el fiind fost ministru al tehnologiei informației. Această numire în funcție a fost urmată de manifestații care au degenerat în violențe.

Mii de oameni au protestat joi la Chișinău pentru anularea votului de numire în funcția de premier a lui Pavel Filip și au cerut organizarea de alegeri anticipate.

Platforma civică ”Dreptate și Adevăr” împreună cu formațiunile de stânga proruse Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru au anunțat că protestele vor continua și în ziua de vineri 22 ianuarie.

Foto: www.presedinte.md

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top