Externe

Legea micilor terorişti

4596106_3_a61f_un-gendarme-de-la-division-de-lutte-contre-la_95ca8d6b9e6cb24b3af871872a3f3db8O nouă lege a învăţământului, ce priveşte detectarea posibililor terorişti încă de la vârste fragede,  se află în curs de aplicare în Franţa.

Invitat la matinalul France Inter din 23 Aprilie, primul ministru francez a apărat noua lege a invăţământului, aflată în curs de adoptare. Manuel Carlos Valls, deţinătorul funcţiei de prim-ministru al Franţei, a susţinut în această dimineaţă că această lege a învăţământului ar putea efectua un număr mult mai mare de servicii pentru supravegherea micilor terorişti in devenire.

Noua lege a învăţământului intenţionează să introducă tehnologii de supraveghere avansată ce privesc reacţiile elevilor din şcoli. Noua lege presupune legalizarea tehnicilor de colectare a informaţiilor, inclusiv colectarea datelor de pe Internet, în scopul de a detecta potenţialii terorişti.

Cu toate acestea, nu mulţi sunt entuziasmaţi de o lege destinată să asculte si să monitorizeze electronic eventualii suspecţi de terorism. O altă problemă implică lipsa resurselor umane necesare pentru a putea lua măsuri şi a împiedica posibilele atacuri teroriste.

Foto: lemonde.fr

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top