Politic

Legea antifumat intră în vigoare în 45 de zile

Fumătorii mai au la dispoziție 45 de zile până când legea antifumat va intra în vigoare și își va putea pune în acțiune și pedepsele asupra celor ce o vor încălca.

„Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicare în Monitorul Oficial. Mă las de fumat, în spaţiile publice, în momentul în care legea intră în vigoare. Nu cred că m-aţi văzut fumând în spaţiile publice“, a declarat Augustin Zegrean, înainte de şedinţa CCR, conform adevarul.ro.

Asupra acestei legi au fost depuse și contestații la Curtea Constituțională, scrise de către senatori ale unor partide politice precum Lucian Șova din partea Partidului Social Democrat sau Corneliu Dobrițoiu din partea Partidului Național Liberal.

dcnews.ro

Sursă dcnews.ro

Locurile ce fac abatere de la această lege sunt celulele deținuților din penitenciare și aeroporturile internaționale, dar cu condiţia să respecte  reguli de bază precum dotarea cu scrumiere, extinctoare, sisteme de ventilație pentru eliminarea fumului și marcarea acestora cu indicatoare.

Amenzile contravenționale pentru nerespectarea acestei legi încep de la suma de 100 lei până la 500 lei pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice sumele sunt mult mai mari, între 5.000 și 10.000 de lei la prima abatere, iar la cea de-a doua abatere suspendarea activității până la îmbunătățirea situației. Pentru săvârșirea unei noi contravenții, după avertizarea acestora, vor prima o amendă de 15.000 de lei și unitatea cu pricina va fi închisă.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top