Texte și Protexte

România la mulți ani! Române la mulți ani!

1 Decembrie 1918. Au trecut 97 de ani de când tu, dragă Românie, continui să îți îngrijești copii, să îți aperi patria și să îți iubești aproapele. Împreună am luptat, împreună, am căzut și împreună ne-am ridicat. Decenii de-a rândul ai fost decepționată, furată și mințită, dar niciodată învinsă. Ai îndurat lacrimile noastre, pierderile noastre și agoniile unui popor lipsit de voce, lipsit de libertate. Cu pași mărunți ai ieșit de sub tutela popoarelor puternice, popoarelor dezvoltate, și tot cu pași mărunți ți-ai recăpătat mândria și autonomia statului de drept. Ai fost singura țară a cărei armată a rezistat tiraniei comuniste timp de peste 13 ani până în anii 60. Represiunea din țara noastră a fost cea mai cruntă din toată sfera comunistă, și cu toate acestea procesul de reconstrucție s-a instaurat pe cât de repede posibil, vindecându-ți totodată rănile suferinde.

romania

Cu ocazia acestei zile, da-mi voie să îți aduc un modest elogiu, pentru toate luptele pe care le-ai dus și pentru toate minunățiile pe care ni le-ai oferit și continui să ni le oferi. Moartea eroilor români nu a fost în zadar. Datorită lor avem o Românie mai frumoasă, o Românie mai prosperă! În pofida jocurilor politice atât la nivel național cât și pe plan extern, geopolitic, tu, dragă Românie continui să te opui acestui curent disgrațios și deplorabil și îți duci coroana mai departe. Noi, poporul tău, bolnav de nevoia dreptății și a libertății naționale îți susținem fiecare pas, fiecare efort spre a atinge pragul perfecțiunii.

Fiecare dintre noi este unic și se diferențiază prin propria originalitate, dar tu, România mea dragă, tu ești cea ce ne unește, tu ești legătura ce ne aproprie suflet lângă suflet și ne întărește relațiile interpersonale. Acum a venit rândul nostru, a venit rândul nostru să te apărăm și să te cinstim. A venit rândul nostru să te facem mândri.traditii-craciun-romania

Așadar îți dedicăm această zi, 1 decembrie. Ziua în care orice român se simte mândru să îți fie fiu, ziua în care tradițiile românești înfloresc sub privirea fiecărui patriot, ziua în care îți admirăm pentru a mia oară frumusețiile geografice de care dispui. Și în această categorie putem introduce, fără doar și poate, minunatul lanț Carpatic, care prezervă de mult timp încoace legende și bogății naturale inegalabile. Delta Dunării, a cărei floră, faună, vegetație creează o rezervație de o frumusețe divină, invidiată de o lume întreagă. Castelul Bran, cunoscut pe întreg mapamondul pentru legenda cu “Dracula” ce a fost preluată și repovestită de milioane de străini. Tranfăgărășeanul a cărei unicitate și splendoare face parte din cele mai frumoase atracții turistice la nivel global. Și lista nu se încheie aici.

danube-delta-romania-black-sea-delta-dunarii-5-beautiful-landscapes-scenery

Decenii și secole de-a rândul ne-ai încantat cu tradiții și istorisiri de neegalat. Cultura vie românească continuă să îți ducă mai departe povestea și obiceiurile profund înrădăcinate în inimile tuturor românilor. Ospățurile culinare vestite își fac astfel loc pe masa românilor, atât cu ocazia acestei zile, cât și în preajma sărbătorilor ce urmează. Printre acestea se numără fasolea cu ciolan ce satisface papilelel gustative ale oricărui român, turta fiartă, ciorbele tradiționale românești cât și suculentele sărmăluțe cu mămăliguța preparate cu mult suflet pentru deliciul fiecăruia dintre noi. Nici vinul fiert, palinca sau țuica nu lipsesc din meniul tradițional românesc, acestea aducând un plus de savoare bucatelor antecedente.

mancare-romaneasca

Paradele militare, defilarea soldaților pe cai albi, slujbele special realizate de către Biserică, toate acestea și nu numai îți sunt dedicate ție dragă patrie. Așadar cu ocazie zile de 1 decembrie mă închin ție dragă Românie și îți urez un călduros La Mulți Ani!

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top