O echipă de specialişti în microbiologie a efectuat o cercetare pentru a afla cât de periculoase sunt bacteriile care se află pe Leul românesc. Rezultatele testelor au fost surprinzătoare pentru aceştia, însă reflectă o situaţie dramatică dar normală pentru nivelul social prezent în România.
Au fost supuse testelor bancnote din fiecare din cele 7 prezente pe piaţă. Rezultatele au scos la iveală faptul că numărul de bacterii prezente pe suprafaţa Leului scade invers proporţional cu valoarea bancnotelor. Astfel, cea de 1 leu ocupă prima poziţie atât ca număr al microbilor, cât şi ca periculozitate al acestora. De departe, la polul opus se plasează bancnota de 500 de lei.
“Singura situaţie pe care am putut să o identificăm ca fiind probabilă în urma rezultatelor obţinute, a fost aceea că prezenţa mare a bacteriilor pe bancnota de 1 leu se datorează faptului că aceasta este prezentă cel mai des în mâinile românilor. În urma analizei efectuate pentru stabilirea pericolului pentru sănătate pe care acestea le prezintă, am descoperit o serie de bancterii care, în mod normal, apar ca rezultat al unei igiene precare, transmise de la un individ la altul într-un ritm susţinut, într-o perioadă de timp relativ mare. Am localizat de asemenea microbi patogeni specifici mediului din mijloacele de transport în comun, cu precădere în tramvaie şi autobuze”, a declarat Dr. Johnattan Fingerprint, inițiatorul experimentului.
Acesta a ţinut să prezinte o situaţie interesantă relevată în urma analizei unei bancnote de 5 lei. În urma testelor efectuate pe aceasta, cercetătorii au descoperit o urmă de bocanc cu o vechime de aproximativ 8 ani. Aceştia speculează că ar fi una din ultimele bancnote găsite pe jos de cineva înainte de criza financiară din 2008. Se presupune că tot din acea perioadă s-a dezvoltat acut această discrepanţă majoră la nivelul bacteriilor prezente pe Leul românesc.
Dacă rezultatele obţinute pe bancnota de 1 leu au o mică şansă să fie considerate cât de cât normale pentru așteptările noastre, testele efectuate pe bancnota de 500 de lei au scos la iveală o situaţie foarte interesantă. Numărul bacteriilor localizate pe această suprafaţă a relevat faptul că aceasta prezintă de aproape 150 de ori mai puţine bacterii faţă de următoarea bancnotă. O comparaţie cu polul opus valoric, bancnota de 1 leu, se află în pericolul de a fi reprobabilă, cu un risc real de a cădea în sfera absurdului.
“În urma analizei făcute asupra bancnotei de 500 de lei, pot să declar hotărât că am tehnologia necesară pentru a identifica chiar persoanele care au intrat în contact cu suprafaţa acesteia, prezenţa bacteriilor fiind una extrem de timidă. Am depistat însă o serie de urme bacteriene care ne-au trimis la concluzia că există posibilitatea ca numărul acestora să crescă la un moment dat, însă contactul cu bancnota este momentan extrem de timid pentru a se realiza acest proces”, a conchis Dr. Johnattan Fingerprint.
Acest material este un pamflet şi este indicat să fie tratat ca atare. Orice asemănare cu realitatea, deşi probabilă, este pur întâmplătoare. Persoanele prezente în articol sunt fictive.
