Texte și Protexte

Mister! Între blocuri nu funcționează lămpile de semnalizare!

Lămpile de semnalizare a direcției sunt niște piese auto nelipsite din construcția oricărui autoturism. Acestea au ca scop exprimarea dorinței șoferului de schimbare a direcției de mers, astfel încât ceilalți participanți la trafic – șoferi și pietoni – să se poată adapta în consecință.

Am descoperit, nu de curând, că în zonele marginale ale Bucureștiului sau pur și simplu pe straduțele deloc aglomerate dintre blocuri, lămpile de semnalizare ale mașinilor care străbat aceste zone se defectează subit.

Cu toate că șoferii prudenți doresc cu tarie să respecte legea și să-și exteriorizeze intenția de a schimba direcția de mers evitând orice fel de accidente, dotările autoturismelor pe care le conduc nu îi mai ajută, ba chiar li se împotrivesc.

Într-un cartier precum Pantelimon sau Titan, din experiența mea personală, am observat că în zona blocurilor semnalizarea se pierde complet. De vină trebuie sa fie antenele numeroase de pe fiecare clădire, căci înălțimea blocurilor nu poate fi o amenințare, majoritatea având doar patru etaje, antene care afectează în mod misterios anumite piese auto esențiale. Astfel s-ar explica de ce la ieșirea la o șosea principală sau cunoscutul bulevard interbelic lămpile de semnalizare își revin în mod curios, în cazul majorității autoturismelor.

„Locuiesc de 4 ani în această zonă și nu am văzut nicio mașină care să nu fie afectată de aceasta pierdere subită a semnalizării.

– Victor, București, șofer

Șoferii sunt atât de bulversați de acest incident și susțin că uneori au fost chiar ei afectați și au uitat să acorde prioritate. Un fenomen inexplicabil dar pe care cu toții îl cunoaștem și l-am întâlnit măcar odată.

Mirarea cea mai mare a survenit astăzi de dimineață când, trecând printr-o astfel de zonă – un triunghi al periferiilor în care semnalizarea se pierde fără urmă – am remarcat pentru prima dată după 12 ani în care am parcurs de minim două ori pe zi drumul acesta, am remarcat pentru prima dată un autoturism care nu a fost afectat de amnezia lămpilor. La schimbarea direcției spre dreapta lămpile de semnalizare de pe partea dreaptă a mașinii s-au aprins fără sovăială și fără vreo urmă de dificultate. Astfel, misterul se adâncește și mai mult.

Acum urmăresc cu entuziasm să vad dacă incidentul se va repeta și doresc prin acest articol să apelez la simțul de observație al trecătorilor și al șoferilor care străbat aceste zone misterioase:

Exista și excepții de la acest blestem al străduțelor dintre blocuri?

În toate cartierele se petrece acest fenomen?

Șoferi, cum se simte să încerci să semnalizezi și să sesizezi că o forță misterioasă nu îți permite?

Aștept declarațiile martorilor și teoriile voastre asupra enigmei lămpilor de semnalizare!

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top