Companii

Funcția pe care o va avea noul iPhone X va fi interzisă copiilor sub 13 ani

Programul Apple de recunoaştere facială, care vine odată cu iPhone X în noiembrie, nu pare a fi disponibil copiilor sub vârsta de 13 ani, potrivit CNN Money.

Motivul te poate surprinde. Nu este o problemă de confidenţialitate. Apple  precizează că are legătură cu capacităţile sale de detectare a feţei.

Într-o declaraţie publicată miercuri, Apple a declarat că tehnologia Face ID poate fi mai puţin precisă în detectarea feţelor copiilor deoarece “caracteristicile lor faciale distincte s-ar putea să nu se fi dezvoltat pe deplin”.

Cu alte cuvinte, chipul unui copil se poate maturiza foarte repede într-un an.

Face ID, o caracteristică definitorie a noului iPhone X de 999 de dolari, lansat la începutul acestei luni, are ca scop deblocarea dispozitivului cu o scanare a feţei.Tehnologia foloseşte camerele şi senzorii orientaţi spre faţă care creează o hartă a feţei pentru a decide dacă sunteţi proprietarul telefonului.

Apple a transmis că sistemul de detectare a feţei este prelucrat direct pe dispozitiv, şi nu poate fi şters de pe acesta. De asemenea, este conceput împotriva falsificării, ceea ce înseamnă că dacă telefonul va fi furat, nimeni nu îl poate debloca cu o poză a proprietarului.

În cadrul unei conferinţe de presă de la începutul acestui an, Apple a declarat că Face ID oferă o securitate mult mai bună decât Touch ID, butonul de acasă şi caracteristica senzorului de amprente. În timp ce şansele ca cineva să vă deblocheze cu succes telefonul cu Touch ID sunt de 1 la 50.000, acest număr creşte la un milion în cazul celor cu Face ID.

ID-ul feţei va permite doar cinci încercări nereuşite de deblocare a telefonului, înainte ca un cod de deblocare să fie necesar.

iPhone-ul X este programat să intre în vânzare în luna noiembrie, dar compania se confruntă cu o greşeală de producţie legată de ID-ul feţei care ar putea afecta disponibilitatea telefonului.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top