Filme

“În inima mării”, cea mai nouă ecranizare a romanului lui Nathaniel Philbrick

Pelicula regizată de Ron Howard, “În inima mării”, redă expediţia vaporului Essex, special construit pentru vânătoare de balene. În jurul anilor 1800, cele mai mari mamifere de pe Pământ erau vânate pentru grăsime, folosită la producerea de ulei pentru luminarea orașelor.

HOTS-FP-0288rFilmul care va avea premiera pe marile ecrane în data de 4 decembrie prezintă destinele ofiţerului secund Owen Chase (Chris Hemsworth) și a neexperimentatului căpitan george Pollard (Benjamin Walker), readuse la viață după 30 de ani de încăpățânarea scriitorului Herman Melville (Ben Whishaw), cel responsabil și cu localizarea momentului intrigant în film. Tom Nickerson (Brendan Gleeson), unul dintre supraviețuitorii expediției vasului Essex, este cel care rememorează evenimentele și permite desfășurarea acțiunii și definirea liniei narative a filmului ca fiind în ramă.

Urmare a determinării sale extraordinare, Owen Chase se hotărăște să se îmbarce la bordul vasului Essex. Deja experimentat în vânătoarea de balene, protagonistul încearcă inițial să preia cărma navei maritime din postura de căpitan, dar este nevoit să se mulțumească cu poziția de ofițer secund, sub conducerea căpitanui George Pollard.

Felul în care decurg evenimentele odată cu ieșirea din port se dovedesc a avea un rol inițiatic pentru echipajul neexperimentat, dar și pentru cei care deja aveau experiență într-ale vânătorii de balene. Pelicula dezvoltă o serie de puncte culminante la limita imposibilului, momente care definesc concret limitele fiecărui personaj. Trecerile de la momente de extaz la agonie se produc într-un ritm alert, parcă mărci ale unor destine indecise.

Filmul „În inima mării” reuneşte o distribuţie de excepţie din care fac parte:

Chris Hemsworth în rolul ofiţerului secund Owen Chase;

Benjamin Walker în rolul căpitanului George Pollard;

Cillian Murphy în pielea personajulio Matthew Joy;

Ben Whishaw  în rolul scriitorului Herman Melville;

Tom Holland joacă rolul tânărului Tom Nickerson;

Brendan Gleeson interpretează acelaşi personaj cu 30 de ani mai în vârstă;

Actorul spaniol Jordi Molla este căpitanul vaporului Arhimede care încearcă să îl avertizeze pe George de pericolele care îl aşteaptă.

Pelicula „În inima mării”  așa fel construită încât induce în sufletele audienței sentimentul aventurii, o trăire de cele mai multe ori uitată, aceea din poveștile vechilor navigatori pe mările și oceanele Pământului. Premiera filmului în cinematografele din România din data de 4 decembrie 2015 este prefațată de impresia foarte bună pe care a lăsat-o la avanpremieră, calitatea acestuia fiind justificată cu nota 7.7.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top