Diverse

Gripa aviară din nou în Europa

Ministrul Mediul din landul geman Baden-Wuerrttemburg, a anunțat miercuri că o nouă tulpină a virusului gripei aviară se răspândește în rândul păsărilor sălbatice din unele state europene, a transmis DPA, citată de Agerpres.
Păsări sălbatice moarte au fost descoperite la granița dintre Germania, Elveția și Austria, precum si în Polonia unde a fost găsita o tulpina a virusului H5N8.
“Observăm o epidemie la nivelul păsărilor sălbatice. Avem diferite piese ale puzzle-ului, pe care trebuie să le asamblam”, a declarat Thomas C. Mettenleiter, președintele laboratorului german care investighează cazurile de gripă aviară, potrivit Digi24.
Vineri, Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria a indentificat un caz de infecție la o fermă de curcani din Ungaria, aproape de granița cu Romania.
Ca urmare a acestora, urmează ca măsurile de biosecuritate la ferme, piețe si în comerțul cu păsări să se sporească în toate statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătații Animalelor, pentru a limita răspândirea gripei aviare.
Autor. Andreea Paolini

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top