Diverse

Şcoala în care s-au antrenat campioanele de la Rio

O şcoală de sport din Oltenia demonstrează că în România încă se mai poate face perfomanţă, chiar şi când resursele sunt limitate. Echipa feminină de spadă care a adus singura medalie de aur pentru țară de la Rio, s-au pregătit la Centrul Olimpic de la Liceul ”Petrache Trișcu” din Craiova, unde sportivele sunt un model pentru juniorii de la liceul cu program sportiv.

Scrima este practicată și învățată la Craiova de către 100 de copii și chiar dacă sala lor nu este renovată recent, acest lucru nu-i împiedică pe cei pasionați să renunțe: „Mie îmi place scrima pentru că este elegant, este un sport mirific. Spada este ca o extensie a mâinii şi te simţi mai lung.”, citată de Digisport.ro 

Fiind un sport costisitor, un echipament poate porni de la suma de 500 de lei, cel mai ieftin, dar care nu rezistă mai mult de 2 ani. Statul român își asumă cheltuielile doar pentru sportivii care obțin rezultate bune. 

Autor: Andreea Prodan

Sursă foto:  

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top