Cultural

Gaudeamus 2015, un adevărat succes!

Ediția a 22-a a Târgului internațional de carte Gaudeamus a avut loc în perioada 18 – 22 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.

Anul acesta Gaudeamus a atins numărul de 125.000 de vizitatori, stabilind astfel un record absolut, păstrându-și titlul de „cel mai citit târg de carte”.

De asemenea, Gaudeamus se poate mândri cu peste 700 de evenimente, precum lansări de carte, dezbateri, prezentări și sesiuni de autografe şi sumele generoase cheltuite de public – circa 3.200.000 euro, conform rezultatelor studiului de trafic realizat pe parcursul târgului.

GaudeamusInvitatul de onoare al ediţiei a fost GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, iar preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2015 a fost domnul Victor Ieronim Stoichiţă

Ultima zi a târgului s-a încheiat prin decernarea premiilor acestei ediții:

Trofeele GAUDEAMUS, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin Votul Publicului, au fost acordate Editurilor Humanitas – locul 1, RAO – locul 2 şi Nemira – locul 3;

Trofeul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin Votul Publicului, a revenit Editurii RAO, pentru volumul „Biblia pierdută” de Igor Bergler;

Trofeele Presei pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online şi agenţii de presă au fost câştigate de: cotidianul Adevărul, postul Pro TV, postul Gold FM şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

Trofeul pentru secţiunea online nu a fost acordat, deoarece rezultatele Votului Publicului nu au fost concludente.

Premiul de Excelenţă, în valoare de 10.000 lei, oferit de către Radio România, a fost decernat Editurii Cartier.

Premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian”, a fost acordat la această ediţie: domnului George Volceanov, pentru traducerea din limba engleză a romanelor „Ochii doamnei mele” şi „Moartea la Deptford” de Anthony Burgess şi doamnei Ruxandra Cesereanu pentru proiectul „Moods & Women & Man & Once Again Moods. An Anthology of Contemporary Romanian Erotic Poetry”.

Miss Lectura pentru ediţia 2015 a Târgului GAUDEAMUS a fost desemnată domnişoara Emanuela Ivan, studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

În următoarea galerie foto puteți vedea sau revedea atracțiile Târgului de carte Gaudeamus 2015.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top