Diverse

Fotografii “Radiografia unei lumi dispărute” situl Sultana-Malu Roşu

Expoziția temporară “Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani” este deschisă publicului din data de 12 mai 2015, la Muzeul Naţional de Istorie a României, pe Calea Victoriei nr.12, sector 3, Bucureşti.

La Sultana-Malu Roşu este unul din cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind Afis_Expo-Radiografia-unei-lumi-disparute_MNIRprima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific.

Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului la situl Sultana-Malu Roşu, sunt prezentate în această expoziție, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităților umane de acum 6000 de ani și a modului de viață preistoric.

Întreaga expoziție se bazează pe interacțiunea dintre mediu și oameni permiţând vizitatorului să se transpună în pielea unui locuitor preistoric pentru a afla şi a înțelege modul de viaţă, tipurile de așezări, ritualurile și obiceiurile populațiilor de acum 6000 de ani precum ritualurile de înmormântare.

Expoziția este divizată în trei părți:

– Istoriografică

Parte în care este prezentat istoricul şantierului arheologic de la Sultana-Malu Roşu, şi a oamenilor care au făcut descoperiri.

– Arheologică

Parte care ilustrează descoperirile arheologice excepţionale realizate de-a lungul timpului în situl de la Sultana-Malu Roşu: locuinţe, morminte, podoabe, vase şi unelte specifice comunităţilor preistorice.

– Experimentală

Parte în care sunt prezentate câteva dintre rezultatele proiectului Arhitectură&Arheologie Experimentală.

În galeria următoare puteți vedea câteva fotografii cu exponate:

Expoziția este deschisă în Holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României, în perioada 13 mai – 31 decembrie 2015, putând fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top