Recomandăm

Festivalul de film “Hyperion Stud-Fest”, ediţia a XIV-a

În perioada 9-11 decembrie, Centrul socio-cultural Jean Louis Calderon va găzdui a XIV-a ediţie a Festivalului de film pentru studenţi, “Hyperion Stud-Fest”. Evenimentul este organizat de Facultatea de arte “Geo Saizescu”, din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, în parteneriat cu Primăria sectorului 2.

De miercuri până vineri, între orele 10:00-19:00, pasionaţii de cinematografie sunt invitaţi să ia parte la o serie de masterclass-uri şi workshopuri dedicate lumii filmului, axate pe teme legate de scenaristică, joc actoricesc în domeniu filmului, relaţia cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi multe altele.

Hyperion“Ne-am gandit că acest festival este ca o continuare a procesului didactic care se petrece în şcoală, cu teme generale îi care privesc pe toţi cei care vor să studieze cinematografia şi de aceea am şi gândit masterclass-urile cu proiecţiile filmelor de lung metraj, care sunt producţii româneşti expuse spre exemplificare”, a precizat conf. univ. dr. Vlad Leu, coordonatorul echipei responsabile cu organizarea Festivalului de film “Hyperion Stud-Fest”, ediţia a XIV-a.

Vlad Leu a ţinut să puncteze ideea că “festivalul se adresează în principal studenţilor. Urmărim să le dăm încredere celor care sunt pe băncile şcolii, să ştie cum să păşească mai departe în lumea filmului.”

Producţiile din cadrul festivalului “Hyperion Stud-Fest” vor fi creaţii ale studenţilor Facultăţii de arte “Geo Saizescu” din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, ale unor facultăţi de profil din ţară, dar şi ale unor invitaţi din afara României, mai precis din Albania, Bulgaria, Basarabia şi Israel.

Fiind un festival studenţesc, intrarea la eveniment va fi gratuită.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top