Diverse

După votul din Diasporă, moldovenii au ieșit în stradă

Duminică seara, zeci de oameni au ieșit în stradă la Chișinău, pentru a contesta modul în care autoritățile au organizat alegerile. 

După ce au stat la coadă ore întregi, moldovenii din Diasporă nu au putut să își aleagă președintele. În Londra și inclusiv în București, buletinele de vot au fost epuizate. Legea electorală prevede numai 3000 de buletine de vot în secțiile de votare din alte țări. Protestatarii consideră Comisia Electorală Centrală, vinovată de cozi și de lipsa buletinelor de vot.
Un moldovean a declarat pentru Digi24  „Oamenii stau în stradă şi plâng că nu au dreptul să-și exprime votul. Suntem solidari cu toţi cei care locuiesc peste hotare şi vor să schimbe ceva în Republica Moldova, dar ţara nu le dă lor această oportunitate”.
 
Președintele organizației Tinerii Moldoveni, Anatol Ursu, a mai  adăugat Putem să vorbim despre faptul că transnistrenii au primit mai multe buletine de vot decât ar fi avut nevoie sau despre cele peste 40 de autocare care au trecut organizat Nistrul şi au votat în satele de pe teritoriul Republicii Moldova. Sau să vorbim despre secţiile de votare care au în jurul lor mai mult de 10.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova unde au fost primite doar 3000 de buletine de vot. Este, desigur, un rezultat fraudat”, potrivit Digi24.ro. 
 
Un nou protest este anunțat pentru ziua de luni. 

Autor: Andreea Corina Chiriac

Foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top