Externe

Compania Apple oferă ajutor Chinei

Directorul general al companiei Apple Inc, Tim Cook, a declarat că lansează un fond de 300 de milioane de dolari care va identifica și va investi în proiecte de energie curată în China.

Apple colaborează cu 10 furnizori globali ai fondului, a căror investiţii urmăresc să genereze suficiente energii regenerabile pentru alimentarea echivalentului a aproape un milion de locuinţe în China, anunţă CNN Money.

Transformarea Chinei într-o putere economică în ultimele decenii a avut un impact asupra mediului înconjurător al ţării şi asupra sănătăţii populaţiei. Reducerea poluării a devenit o prioritate pentru autorităţi, chiar dacă aceasta influenţează creşterea economică a ţării.

Grupul de mediu Greenpeace a avertizat că producţia de electronice utilizează multă energie în China şi se bazează pe centrale electrice de cărbune.

Anunţul Apple despre noul fond din China este cea mai recentă mişcare care ar putea să se apropie de guvernul chinez. CEO-ul Tim Cook vizitează frecvent ţara, iar compania creează centre de cercetare şi dezvoltare acolo.

Multe produse Apple sunt fabricate în China şi apoi expediate în întreaga lume. De asemenea, ţara reprezintă aproximativ 20% din vânzările firmei.

Acum, compania se confruntă cu riscul de a fi prinsă în Războiul Comercial dintre Washington şi Beijing.

Apple a investit în industria eoliană şi a energiei solare din China în trecut. Dar noul fond este separat de iniţiativele anterioare ale companiei în domeniul energiei regenerabile din ţară.

De asemenea, Deutsche Bank (DB) va gestiona fondul şi va investi, de asemenea, în acesta.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top