Sănătate

O nouă metodă pentru tratarea cancerului

O nouă metodă pentru tratarea cancerului a dat ,,rezultate fără precedent” la bolnavi în stadiu terminal, la care toate celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viata nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit BBC și Huffington Post, citate de Agerpres, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Știintific (American Association for the Advancement of Science), potrivit hotnews.ro.

www.panna.org

Sursă panna.org

Profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre este conducătorul echipei care a descoperit acest tratament, și a subliniat faptul că rezultatele sunt extraordinare, dar reprezinta deocamdată doar ,,un prim pas”.

Această metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută ,,Făra nicio alta posibilitate de tratare, o singură doza din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie”, a declarat specialistul american.
Au fost înregistrat în peste 80% din cazuri cu răspunsuri pozitive din partea pacienților suferinzi de alte tipuri de cancer al sângelui.
bghkhbujk

Stanley Riddell

,,Să fim cinstiți, să obții această rată de răspuns la pacienți cu un stadiu foarte avansat al bolii este ceva fără precedent în medicină”, a afirmat Stanley Riddell. conform stireazilei.com.

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top