Sănătate

Cât de des ar trebui să îți speli părul

Una dintre cele mai importante părți ale imaginii noastră în societate este podoaba capilară, așa că trebuie să învățăm cum să avem o deosebită grijă de ea.

Cei mai mulți oameni oferă o îngrijire mult prea mare podoabei capilare. Cea mai mare greșeală pe care o fac multe persoane este spălarea mult prea deasă a părului, ceea ce duce la subțierea firul.

unica.ro1

Sursă unica.ro

În secolul XX, șamponul a început să fie descoperit și folosit de o gamă mult mai largă de oameni. Acesta era direcționat doar pentru femei și instrucțiunile sfătuiau utilizarea lui de maxim doua ori pe lună.

Pentru început, trebuie menționat că părul nostru devine uleios din cauza acumulării de sebum. Acesta este produs de glandele sebacee, care sunt prezente aproape pe toată suprafața corpului, cu excepția palmelor și a tălpilor. Acumularea de sebum facilitează acumularea de praf și mizerie din mediul înconjurător, ducând la aspectul de păr neîngrijit.

unica.ro3

Sursă unica.ro

Specialiștii și medicii recomandă realizarea unui “ritual” de spălare a părului, la intervale regulate de 3 sau 4 zile.

“Cel mai bun indicator al frecvenței curățării părului cu șampon este excesul de sebum, așa încât fiecare persoană își poate stabili un program cu care se simte confortabil și care variază, de regula, între 2 și 3 spălări pe săptămână,” declară hairstylistul Scott Cornwall, potrivit hotnews.ro.

unica.ro

Sursă unica.ro

Unul din factorii ce modifică perioada de timp între spălările capilare este modelul de păr pe care îl avem. Părul drept permite răspândirea uleiului acumulat la rădăcina firului de păr, în timp ce în cazul tipurilor de păr ondulat și creț, sebumul capilar se întinde mai greu pe firul de păr, până la vârf.

Așadar, este recomandat ca persoanele care au părul lins să se spele pe cap mai des decât cele care au părul creț sau ondulat. În ultimul caz poate fi vorba de minim 3 zile, iar o frecvență mai mare este de evitat, dacă dorim să prevenim deteriorarea și ruperea firelor de păr.

Este clar de ce avem nevoie de șampon: pentru a îndepărta atât murdăria, cât și stratul uleios al părului.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top