STUDENTIE

Cum să înveți în sesiune? Metode simple și rapide

A venit sesiunea și sunt sigură că pe mulți dintre voi v-a luat pe nepregătite. Mai știți când spuneați că în vacanța de iarnă stați să învățați?

Știu că nu așa s-a întâmplat! Anul acesta universitar este anul online, așa că nu trebuie să ne facem foarte multe probleme. Mulți profesori au nevoie, pentru notare, de un proiect pe care îl facem liniștiți și fără stres.

Dar ce facem atunci când avem un examen scris sau oral într-o întâlnire pe Google Meet sau pe Zoom?

Am întrebat câțiva studenți cum procedează ei și o să ajute cu mai multe sfaturi pentru a învăța mai ușor și mai eficient.

  • Maria, studentă în anul I, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Cluj spune că se înregistrează pe telefon în timp ce citește cursurile. Ea spune că metoda aceasta de învățat are foarte multe avantaje pentru că poți asculta cursurile în timp ce te plimbi prin parc, în drum spre magazin sau înainte să adormi.
  • Iuliana, anul I, ASE, folosește foarte multe scheme colorate.
  • Irina, colega mea de la Facultatea de Jurnalism, citește tot cursul cu voce tare și notează pe o foaie de hârtie cuvintele cheie sau pe cele pe care crede că le reține mai greu.
  • Rodica, anul III la Științele Educației, colorează textul și apoi rescrie ideile principale.
  • Laura, studentă la Facultatea de Litere în anul al-III-lea, acesta pune fiecare curs / lecție într-un dosar de culoare diferită. Ea mai spune că ia pauză de 5 minute la fiecare 25 de minute de învățat. Același lucru îl face și Marius care este student la Farmacie în anul IV.

Dacă facem un sumar, ajungem la concluzia că, schemele și culorile ne ajută foarte mult pe partea vizuală.

Așa că dacă aveți o memorie vizuală foarte bună vă sfătuiesc încercați această modalitate de învățat.

Dacă sunteți genul de persoană căreia nu îi place să se complice cu tot felul de scheme și creioane colorate, alegeți varianta de a înregistra cursul sau spune ideile principale sau cuvintele cheie cu voce tare și veți reține mai ușor.

În această perioadă nu trebuie, nicidecum, să neglijăm somnul. S-a demonstrat că între orele 22:00 și 24:00 avem parte de un somn mult mai odihnitor decât în ​​restul nopții și între orele 08:00 și 11:00 respectiv 18:00 și 21:00 creierul este mult mai pregătit pentru a studia.

Baftă!

 

Sursă FOTO: evz.ro

Cum să înveți în sesiune? Metode simple și rapide

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top