Sport

Cum rămâne cu spectacolul din peluze?

Steaua și Dinamo s-au întâlnit sâmbătă seara pe cel mai mare stadion al țării în Unicul Derby, acolo unde au dat-o la pace și au încheiat partida 1-1.

Dacă steliștii promiteau răzbunare în teren în urma sabotajului de marți, atunci când la meciul dintre Steaua și Manchester City din play-off-ul Champions League suporterii dinamoviști au pregătit o coregrafie în care scria „Doar Dinamo București”, iată că lucrurile nu s-au petrecut așa cum se așteptau ei.

Ba chiar din contră, primii care au marcat au fost elevii lui Ioan Andone prin Dorin Rotariu. Dinamovistul a înscris cu capul din centrarea lui Lazăr din corner.

Replica steliștilor a venit șase minute mai târziu prin William de Amorim care a stabilit și scorul final, 1-1.

Dincolo de bătălia din teren, războiul din peluze a fost nul.

Dacă steliștii continuă protestul contra lui Gigi Becali, cel care nu vrea să cadă la o înțelegere cu Armata în privința echipei, și nu au mai realizat coregrafii de mult timp, același lucru s-a  întâmplat și cu roș-albii. Doar că în situația lor lucrurile au stat total diferit.

Aceștia voiau să pregătească o coregrafie, așa cum au obișnuit de fiecare dată, însă răzbunarea stelistă a venit în cel mai josnic mod.

Mihai Stoica a interzis firmei de pază să-i lase pe suporterii adverși cu vestele prin care urmau să-și realizeze coregrafia.

În acest fel nu a mai avut loc niciun astfel de show în peluză, doar că asta nu i-a oprit cu nimic pe fanii „câinilor” să-și manifeste susținerea.

Dacă în cazul steliștilor cei mai mulți au stat „cuminți”, urmărind partida, doar câțiva au fost cei care s-au luptat cu rivalii.

În cealaltă parte, suporterii lui Dinamo au creat aceeași atmosferă ca de fiecare dată, cântând pe tot parcursul meciului.

Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara a fost o demonstrație a faptului că dacă lupta din peluză nu renaște, steliștii au toate șansele ca în meciurile cu Dinamo, cel puțin, deși joacă pe teren propriu, să simtă că sunt în deplasare.

Acest aspect este încă o dovadă că fotbalul românesc este în derizoriu, iar dacă galeriile nu-și revin, valoarea a ceea ce numim sportul rege poate apune. Asta dacă nu deja a făcut-o.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top